Ana SayfaHaberler‘Eylem biçimlerinde bile yeniliğe gidemeyen tembel, dar kafalı bir zihniyet’

‘Eylem biçimlerinde bile yeniliğe gidemeyen tembel, dar kafalı bir zihniyet’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi protestolarını değerlendirdi: “Biz bu filmi Cumhuriyet mitinglerinde, Gezi olaylarında, Bezmiâlem Valide Sultan Camisi’nde, 6-8 Ekim hadiselerinde, 17-25 emniyet yargı darbe girişiminde gördük. Sınır ötesi harekatlarımızda karşımızdaki cepheye malzeme taşırken gördük.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır-Ergani-Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni’nde konuştu. Törene Vahdettin Köşkü’nden canlı bağlantı ile katılan Erdoğan, sözü Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Melih Bulu’nun göreve seçimle gelmesini talep eden öğrencilere getirdi.

“Biz bu filmi bira kutularıyla beraber işgalci hareket yaptıklarında gördük”

Erdoğan, eylemler konusunda şöyle dedi:

“Rutin bir atamayı üniversitelerimizi karıştırmak için fırsata çevirenleri hep birlikte takip ediyoruz. Terör örgütü iltisaklı kişilerin en ön safta yer aldığı bu tür eylemlerin demokrasiyle, hak arayışıyla, fikir ve ifade özgürlüğüyle uzaktan yakından ilgisi yoktur. Biz bu filmi 18 yıldır yüzlerce defa seyrettik. Cumhuriyet mitinglerinde darbe çağrısı yaparken gördük. Hepimizin yüreğini dağlayan cinayetleri istismar ederken gördük. Gezi olaylarında esnafın malını mülkünü yağmalarken gördük. Bunları Bezmiâlem Valide Sultan Camisi’ni işgal ederken, orada bira kutularıyla beraber nasıl bir işgalci hareket yaptıklarını da gördük. Yine oradan Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’ne, özellikle kalkıp da kanal açmak suretiyle nasıl görüntüler verdiklerini gördük. Bölücü terör örgütünü desteklerken gördük. 6-8 Ekim hadiselerinde insanlarımızın sokaklarda katledildiği sırada katilleri alkışlarken gördük. 17-25 emniyet yargı darbe girişiminde FETÖ’ye borazanlık yaparken gördük. 15 Temmuz darbe girişiminde tankların arasından kaçıp gittiği evde televizyonda neticeyi beklerken gördük. Sınır ötesi harekatlarımızda karşımızdaki cepheye malzeme taşırken gördük.”

“Eylem biçimlerinde bile yeniliğe gidemiyorlar”

“Ülkenin ve milletin hayrına hiçbir destek vermeyenleri, Türkiye karşıtı her saldırının yanında yer alırken gördük. Velhasıl milletimizle birlikte biz bunları, her filmin senaryosunda vesayetin, darbecilerin, terör örgütlerinin ülkemize diz çöktürmek için yanıp tutuşanların safında gördük. Dünyada ve Türkiye’de her şey değişti, herkes değişti. Bir tek bu köhne zihniyet yerinde sayıyor. Kendileri ileriye gidemediği için ülkeyi geriye döndürmenin hesabı ve gayreti içindeler. Karşımızda bırakın ülkeye ve millete hizmete talip olma konusunda kendilerini geliştirmeyi, eylem biçimlerinde bile yeniliğe gidemeyecek kadar tembel, dar kafalı, idrak yoksunu bir zihniyet var.”

- Advertisment -