Ana SayfaHaberlerFacebook’un temsilcilik açma kararı KOBİ’leri sevindirdi, Twitter kararını değiştirmedi

Facebook’un temsilcilik açma kararı KOBİ’leri sevindirdi, Twitter kararını değiştirmedi

BTK, verdiği sürenin dolmasına rağmen Türkiye’de temsilcilik açmayan Twitter, Periscope ve Pinterest’e bugünden (19 Ocak) itibaren reklam yasağı uygulanmasına karar verdi. Sürenin dolmasına bir gün kala temsilcilik açma kararı alan Facebook ise küçük iş sahiplerini sevindirdi. Türkiye’de 1.7 milyon KOBİ’nin Facebook sayfası var.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Türkiye’de temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmeyen üç sosyal ağa (Twitter, Periscope ve Pinterest) bugünden (19 Ocak) itibaren reklam yasağı uygulanmasına karar verdi.

Türkiye’de temsilcilik açmayan sosyal ağ sağlayıcıları için reklam yasağının devreye girmesinden bir gün önce temsilcilik açacağını duyuran Facebook ve Instagram ise yasak kapsamının dışında kaldı.

Bugüne kadar 40’ar milyon lira para cezası kesilen Facebook, Instagram ve Twitter’a, 19 Ocak itibarıyla reklam yasağı için sürenin dolduğu bildirildi. Bu ağlar böylece beş aşamalı cezalandırma sisteminin ilk üç aşaması olan para cezası (iki basamaklı) ve reklam yasağı aşamalarını geçmiş bulunuyor; dördüncü aşamada internet trafiği bant genişliğinin yüzde elli, beşinci aşamada ise yüzde 90 daraltılması yaptırımlarıyla karşı karşıya kalacaklar.

Facebook ve Instagram’ın temsilcilik açmaya karar vermeleri, satışlarının önemli bir bölümünü internet aracılığıyla ve bu ağlar üzerinden gerçekleştiren küçük iş sahiplerini sevindirdi.

Dünya gazetesinin haberine göre (18 Ocak) Türkiye’de 1,7 milyon küçük işletmenin Facebook sayfası bulunuyor. Facebook platformlarındaki toplam ticaret hacmi 15,3 milyar Lira. Facabook platformlarının yarattığı istihdam ise 209 bin olarak hesaplanıyor.

- Advertisment -