Ana SayfaHaberlerFetih törenine davet edilmeyen Osmanoğulları, AK Partili Mücahit Birinci’yle Twitter’da kozlarını paylaştı

Fetih törenine davet edilmeyen Osmanoğulları, AK Partili Mücahit Birinci’yle Twitter’da kozlarını paylaştı

Osmanoğlu ailesinin en büyüğü Harun Abdülkerim Osmanoğlu’nun İstanbul’un Fethi’nin 569. yıldönümü törenine davet edilmemesi aile ile AK parti arasında sorun yarattı. Osmanoğlu ailesinin bazı mensupları, Osmanlı sevgisiyle tanınan yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun oğlu, AK Parti MKYK Üyesi Mücahit Birinci’yle tartıştı. Abdülkerim Osmanoğlu: “İktidar partisinin MKYK üyesinin enaniyet dolu üslubu ile ‘seyahat özgürlüğünüz var’ şeklinde beyanatı sonrası yaşanılan bu talihsiz olayın tüm sorumlularını önce Allah'a sonra necip milletimizin pirüpak vicdanına teslim ediyorum.”

Sosyal medya profilinde “Sultan II. Abdülhamid Han’ın 4. Kuşak Torunu” yazan Nurhan Osmanoğlu’nun, “Fatih Sultan Mehmet Han’ın torunları olarak Osmanoğulları’nı temsilen Hanedan Ailesi Reisi, babam Harun Abdülkerim Osmanoğlu’nun bu kutlamaya davet edilmesini beklerdik” mesajına cevap, AK Partili Mücahit Birinci’den geldi. Birinci şunları yazdı:

“Kıymetli Nurhan Sultan Hanımefendi, Sizler Türkiye Cumhuriyeti’nin eşit vatandaşlarısınız. Seyahat özgürlüğünüz de mevcut. Tüm vatandaşlarımız gibi sizler de tören ve açılışa davetlisiniz. Fakat Fethi Mübin aziz milletimizin tamamının değeridir, mülküdür. Bir aileye ait değildir.”

Bu paylaşımının ardından, Osmanoğlu ailesi mensupları sosyal medyadan Birinci’ye yüklenmeye başladı.

Bunların ardından Harun Abdülkerim Osmanoğlu, “Osmanoğlu Hanedan Ailesi Reisi” unvanını kullandığı bir açıklama yayımladı ve Birinci’yi kınadı:

“Biz Şeyh Edebali Hz.’den aldığımız düstur üzere süregelen Yavuz Sultan Selim Hanı’n devraldığı hilafet makamını yüzyıllarca temsil etmiş Osman Gazi torunlarıyız. Hanedan Sürgünü bu milletin ve bizlerin yüreğine düşürülmüş kor bir ateş iken bu meseleyi tekrar gündeme taşıyanlara ithafen; Bizler Fatih’in, Yavuz’un, Kanuni’nin ve dahi Abdulhamid Han’ın torunlarıyız. Sürgün yıllarını böyle bir günde gündeme taşımak kimsenin haddi değildir. Necip milletimizin vicdanı bizler için en üstün mertebedir. 

“Bugün yaşanılan, iktidar partisinin MKYK üyesinin enaniyet dolu üslubu ile ‘seyahat özgürlüğünüz var’ şeklinde beyanatı sonrası yaşanılan bu talihsiz olayın tüm sorumlularını önce Allah’a sonra necip milletimizin pirüpak vicdanına teslim ediyorum.”

- Advertisment -