Ana SayfaHaberlerGündemFilenin Sultanları’nda kadro krizi. Tuğba İvegin’in babası: “Çok ayıp ettiniz”

Filenin Sultanları’nda kadro krizi. Tuğba İvegin’in babası: “Çok ayıp ettiniz”

Paris Olimpiyat Oyunları’na giden Voleybol Milli Takımı’nda “Teknik nedenler ve sakatlık” gerekçe gösterilerek son anda Tuğba İvegin kadrodan çıkarılarak İlkin Aydın dahil edildi. İvegin’in menajeri “Tercih Paris’e gitmeden yapılsaydı daha şık olurdu” dedi, babası “Çok ayıp ettiniz” paylaşımı yaptı. Kadroya alınan Galatasaray kaptanı İlkin Aydın, Galatasaray’ın baskılarıyla kadroya alındığı iddiasıyla sosyal medyada linç edildi. Aydın’ın 2 sene önce Vargas hakkında yaptığı “Kübalı yerine Türk olmasını tercih ederim” açıklaması yeniden gündeme getirildi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek A Milli Kadın Voleybol Takımımız’ınkadrosunda son anda sürpriz bir değişiklik yapıldı. Yeni sezonda Türk Hava Yolları’nda forma giyecek Tuğba Şenoğlu İvegin, “teknik nedenler ve sakatlık” gerekçe gösterilerek kadrodan çıkarıldı ve yerine daha önce sakatlığı nedeniylekadroya dahil edilmeyen Galatasaray’ın kaptanı İlkin Aydın alındı. 

İvegin, kadro değişikli kararı alındığında Olimpiyatlar için Paris’te bulunuyordu.

Kararın gerekçesi için sadece “teknik nedenler ve sakatlık” denmesi tartışmalara yol açtı. Özellikle Fenerbahçeli sosyal medya kullanıcıları, Galatasaray kaptanı olan İlkin Aydın’ın sarı kırmızılı kulübün baskıları sonucu milli takıma alındığını iddia etti. 

Eski milli voleybolcu Duygu Bal da “Böyle büyük ve önemli turnuvalarda her türlü hobi lobi adamcılık döner…Yıllar önce milli takım listesinden durup dururken ismim çıkarıldığında günlerce inanamamıştık” açıklaması yaptı.

Tuğba İvegin’in menajerlik şirketi, oyuncusunun milli takımdan çıkarılmasının ardından imalı paylaşımlar yaptı. 

Önce Bakara suresi’nin 216. ayetini paylaşan şirket, “Sizin için şer görünende hayır, hayır görünende şer vardır. Siz bilmezsiniz Allah bilir” dedi, ardından, “Olimpiyatlar sonrasını bekleyelim. Şimdilik bu kadar” diye yazdı.

Tuğba’nın menajerliğini yapan şirketin sahibi Tunç Afşar, Hürriyet’e açıklamalarda bulundu ve “Bu bir teknik tercih meselesi. Ancak bu tercih Paris’te değil de oraya gitmeden önce İstanbul’da yapılsaydı tabii ki daha şık olurdu. Tuğba şu an çok üzgün ve moralsiz” ifadelerini kullandı.

Afşar, Bakara Suresi paylaşımının gerekçesini şu sözlerle açıkladı:

“Ben inançlı bir insanım. Bakara suresi ile ilgili paylaşımda ifade edildiği gibi, Tuğba kadroda kalsaydı kimbilir belki de büyük bir sakatlık yaşayacaktı ve onun açısından durum çok daha üzücü olacaktı. Milli takım sürecinde yaşananlarla ilgili TVF’nin açıklama yapmasını beklemek en doğrusu” dedi.

İvegin, tüm hesaplarından Voleybol Federasyonu’nu takipten çıktı

Kadro değişikliğinin ardından Tuğba İvegin, daha önce takip ettiği Türkiye Voleybol Federasyonu’nu tüm hesaplarından takipten çıktı.

Babasının paylaşımı: “Çok ayıp ettiniz”

Tuğba İvegin’in babası Hasan Şenoğlu, kızının kadrodan çıkarılmasına tepki gösteren bir gönderiyi, kızını etiketleyerek kendi hesabından paylaştı.

Hasan Şenoğlu’nun yeniden paylaştığı gönderide şu ifadeler yer alıyor: 

“Böyle kadro belirlenir mi..? Çok ayıp ettiniz çok… Üstelik kadın takımına bu yapılır mı? Maçlar daha başlamadan dünyaya malzeme olduk. “Kadrodaki son dakika değişikliğinin ardından İtalyan başantrenörün Milletler Ligi sırasında yayınlanan röportajında söylediği şu sözler yeniden gündeme geldi: “Öncelikle iyi biri sonra da iyi bir koç olmak istiyorum. Bence bir oyuncuyu çağırıp bir haftadan sonra o oyuncuyu eve göndermek doğru değil. Bu ‘Sana şu an ihtiyacım var. Sana artık ihtiyacım yok.’ demek gibi”

- Advertisment -