Ana SayfaDış HaberFilistin’e destek verdiği için terör destekçisi denen Greta, şimdi de pelüş ahtapotuyla...

Filistin’e destek verdiği için terör destekçisi denen Greta, şimdi de pelüş ahtapotuyla antisemitik mesaj vermekle suçlanıyor

İklim aktivisti Greta Thunberg, Cuma günü Filistin yanlısı mesaj ve fotoğrafından sonra İsrail ordu sözcüsü tarafından "terör destekçisi" olmakla suçlanmıştı. Thunberg’e yönelik son suçlama Filistin’e destek fotosundaki pelüş ahtapot oyuncağı oldu. İsrailli yanlısı çevrelere göre Greta, Nazilerin Yahudileri benzettiği ahtapotla antisemitizm yaptı. Greta, bundan haberi olmadığını ve ahtapota çocukluğundan beri sahip olduğunu söylese de saldırılar üzerine oyuncaklı fotoyu silip, oyuncaksızını paylaştı.

20 yaşındaki eko-savaşçı Thunberg, “Filistin ve Gazze ile dayanışma içinde” bir grev çağrısı yaparken, biri “Özgür Filistin” işareti tutan üç arkadaşıyla birlikte “Gazze ile Dayanışma” işareti tuttuğu bir fotoğrafını paylaşmıştı.

Fotoğraf üzerine İsrail ordu sözcüsü Greta için” terör destekçisi” demişti.

Greta şimdid e çocukluktan beri yanında olan peluş ahtapotuyla antisemitik mesaj vermekle suçlanıyor.

Ahtapot, Nazi dönemindeki bir karikatürde kullanıldığından beri Yahudi karşıtı propagandada sıklıkla kullanılan bir sembol.

Greta suçlamalar üzerine fotoğrafı sildi ve yerine neredeyse aynısını koydu – sadece ahtapot yoktu:

“Daha önceki paylaşımımda gösterilen peluş hayvanın antisemitizmin bir sembolü olarak yorumlanabileceğini öğrendim, ki bunun tamamen farkında değildim. Resimdeki oyuncak otistik insanlar tarafından duygularını ifade etmek için sıklıkla kullanılan bir araç”

- Advertisment -