Ana SayfaHaberlerDünyaFilistin’in Batı medyasındaki sözcüsü Erekat koronavirüsten hayatını kaybetti

Filistin’in Batı medyasındaki sözcüsü Erekat koronavirüsten hayatını kaybetti

El Fetih liderlerinden, Filistin’i barış görüşmelerinde ve Batı medyasında temsil eden isimlerden Saeb Erekat, 65 yaşında Kudüs’te tedavi gördüğü hastanede koronavirüsten hayatını kaybetti.

Erekat’ın tedavi gördüğü Kudüs’teki İsrail hastanesi Hadassah Hospital’da basına bir açıklama yapan El Fetih sözcüsü, Filistinli liderin Ekim ayından bu yana hastanede koronavirüs tedavisi gördüğünü ve bu sabah hayatını kaybettiğini söyledi.

1955 yılında Batı Şeria’da doğan Erekat, 12 yaşında İsrail’in Batı Şeria’yı işgaline tanıklık etmiş, 17 yaşında kolej eğitimi için San Fransisco’ya gitmiş, ABD ve İngiltere’deki üniversitelerde siyaset bilimi alanında master ve doktora yapmıştı. Erekat, 90’lardan bu yana El Fetih yönetici kadroları içindeydi. Yaser Arafat’la da çok yakın çalışan Erekat, Oslo gibi barış süreçlerinde Filistin cephesinin müzakerecisi olmuştu.

İyi İngilizcesiyle Batı televizyonlarında da sık sık görülen Erekat, 2011 yılında Al Jazeera’nin yayımladığı ‘Filistin Belgeleri’nde, görüşmelerde İsrail’e fazla taviz veren bir tavır sergilemekle eleştirilince istifa etmişti.

Erekat, son dönemde çıktığı televizyonlarda Trump’ın ‘Barış Anlaşması’nı sert sözlerle eleştirmişti.

- Advertisment -