Ana SayfaHaberlerKağıthane’de Filistinli iş insanı Filistinli saldırganlar tarafından susturuculu silahla öldürüldü: Saldırganlar Bulgaristan’a...

Kağıthane’de Filistinli iş insanı Filistinli saldırganlar tarafından susturuculu silahla öldürüldü: Saldırganlar Bulgaristan’a kaçtı

İstanbul’da yaşayan İsrail vatandaşı Filistinli iş insanları Anas Abdel Qadir (30) ile Fadı M., kendileri gibi İsrail vatandaşı Filistinlilerce susturuculu silahla saldırıya uğradı. Qadir hayatını kaybetti, Fadı M.’nin durumu ciddi. İkilinin yanında üç gün önce koruma olarak çalışmaya başlayan Eray K. bacağından yaralandı. Saldırganların Bulgaristan’a kaçtığı tespit edildi.

İstanbul Kağıthane’de emlak ve gayrimenkul işi yapan Filistinli iş insanları Anas Abdel Qadir (30) ve Fadı M. ile korumaları Eray K. susturuculu silahla saldırıya uğradı.

Dün akşam 22.30 sıralarında park halinde bir araç içinde oturdukları sırada yüzü maskeli bir silahlı saldırgan tarafından ateş açılması üzerine şoför koltuğunda oturan Anas Abdel Qadir hayatını kaybetti. Arka koltukta oturan Eray K. bacağından yaralandı.

Saldırgan, ön koltukta otururken ateş açılması üzerine yakındaki bir çiğ köfteciye giren Fadı M.’nin peşinden giderek ona da sığındığı dükkanda ateş açtı ve ağır yaraladı. Fadı M.’nin durumu ciddiyetini korurken, Filistinli iş insanlarının yanında üç gün önce koruma olarak işe başladığını ve emekli asker olduğunu belirten Eray K.’nın durumu iyi.

Saldırıya uğrayanlar da saldırganlar da İsrail vatandaşı

Halk TV’nin haberine göre; saldırıya uğrayan üç kişi, Zeytinburnu’nda araçla Kağıthane’ye gelip, S. A. Z. adlı Filistinli bir kişiyle görüştü. Saldırı, görüşmeden çıkmalarından 15 dakika sonra olay yerinde araç içinde bekledikleri sırada yaşandı.

Saldırgan, tutukluk yapan silahı kaçarken yere attı ve caddenin sonunda kendisini bekleyen araca binerek olay yerinden kaçtı. Polisin yaptığı incelemede şüphelinin kaçtığı aracın kiralık araç olduğu tespit edilirken olay yerinde el yapımı susturucu takılı Pietro Beretta Gardone VT ibareli 7.65 mm ve 8 adet 7.65 mm kovanlar bulundu.

Kaçan saldırganların G.S, T.S ve F.A. oldukları tespit edildi. Polis, hem hayatını kaybeden Anas Abdel Qadir ile ağır yaralı Fadı M.’nin hem de saldırganların İsrail pasaportlu olduklarını belirledi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı GVTCyiCWAAESIO7-587x1024.jpeg

Bulgaristan’a kaçmışlar

Sabah’ın haberine göre, saldırganların gece 01:30 sıralarında Bulgaristan’a çıkış yaptıkları tespit edildi.

Haberde, iki yıl önce saldırganların da içinde oldukları suç örgütünün iş insanlarından haraç istemesi üzerine silahlı kavga yaşandığı ve bir Filistinlinin yaralandığı, dün akşamki saldırının da 2022’deki olayın bir devamı olduğu iddia edildi.

- Advertisment -