Ana SayfaHaberlerGündemGalata Kulesi’nin duvarlarının hiltiyle yıkılmasına bir tepki de Hilti markasından geldi: ‘O...

Galata Kulesi’nin duvarlarının hiltiyle yıkılmasına bir tepki de Hilti markasından geldi: ‘O biz değiliz’

Dünyanın en küçük ülkelerinden biri olan Lihtenştayn’da 1941 yılında doğup, bugün yaklaşık 30 bin çalışanı ile global bir marka haline gelen Hilti, “Markanın, ürünün adının yerine geçerek jenerik özelliği kazanması”ndan doğan olumsuz durum için açıklama yaptı.

Kültür Bakanlığı’nın yürüttüğü 627 yıllık Galata Kulesi’ndeki restorasyon sırasında iki işçinin hiltiyle tarihi eserin duvarlarını yıktığını gösteren görüntülere bir tepki de Hilti markasından geldi.

Lihtenştayn orijinli dünya çapındaki markanın Türkiye temsilciliğinden yapılan açıklamada, “Hilti markasının, ürünün adının yerine geçerek jenerik özelliği kazanması”nın, Galata Kulesi örneğinde olduğu gibi bazen şirketlerinin imajını olumsuz yönde etkilediği belirtildi.

Hilti Türkiye’den yapılan açıklamanın bir bölümü şöyle:

“Global inşaat el aletleri pazarının lider şirketleri arasında yer alan Hilti olarak, son günlerde medyaya yansıyan Galata Kulesi restorasyon çalışmaları ile ilgili haberleri büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz.

“Bildiğiniz gibi Hilti, dünyada ve Türkiye’de ‘jenerik marka’ konumundadır. Hilti markasının, ürünün adının yerine geçerek jenerik özelliğini kazanması nedeniyle Galata Kulesi restorasyon çalışmaları haberlerinde olduğu gibi olumsuz konulara sahip bazı haberlerde kırıcı-delici el aletlerinin adı, medyada ‘Hilti’ olarak geçebilmektedir. Şirketimiz ve Hilti markamızla hiçbir ilgisi olmayan bu durum, kamuoyunda şirketimizi haksız yere zor durumda bırakan yanlış anlamalara neden olmaktadır.”

- Advertisment -