Ana SayfaHaberlerGazeteci Uğuroğlu: Adalet Bakanı aradı, ‘karara itiraz edin’ dedi

Gazeteci Uğuroğlu: Adalet Bakanı aradı, ‘karara itiraz edin’ dedi

15 Ocak’ta saldırıya uğrayan Yeniçağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu, bugünkü (20 Ocak) yazısında saldırganların tutuksuz yargılanmasına itiraz etmesi için Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün kendisini aradığını söyledi. Ancak yapılan itiraz, savcının kararını değiştirmeye yetmedi.

15 Ocak’ta Ankara’da saldırıya uğrayan Yeniçağ Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’nun, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün kendisini arayarak saldırganların serbest bırakılmasına itiraz etmesi için tavsiyede bulunduğunu anlattığı bugünkü (20 Ocak) yazısının bir bölümü şöyle:

Cuma günü işlemlerin tamamlanmasından sonra Ankara Emniyet Müdürlüğünden Cumartesi sabah yakalanan saldırganları “teşhis” etmem için davet aldım.

8 kişinin arasından bana saldıran 3 kişiyi ve aracı ile ezmeye çalışan saldırgan şoförü teşhis ettim.

Görevli polisler saldırganların nöbetçi savcılığa götürüleceğini söylediler.

Saat 15:45 gibi beni arayan bir emniyet görevlisi 4 saldırganın, “Adli kontrol şartı ile mahkemeye sevk edildiğini ve tutuklanmadıklarını” söyledi.

Anlaşılan o ki adliyede ancak birkaç saat kaldılar.

Ben de Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e “Çok üzgünüm 4 saldırgan serbest kaldı Sayın Bakanım” diye kısa bir mesaj gönderdim.

Bakan Gül bir dakika sonra aradı ve “Savcı ifadenizi aldı mı?” diye sordu. Almadığını belirterek şunları söyledim:

– Sayın Bakanım, Selçuk Özdağ ve Afşin Hatipoğlu’na saldıranlar hâlâ yakalanmadı. Bu 4 saldırgan şimdi onlarla delil karartırlar. Ayrıca bu 3 olay açıkça “organize” bir terör saldırısı olduğunu açıkça gösteriyor…

Adalet Bakanı Gül dedi ki:

– “Avukatınız “organize suç” olduğunu ve “delil karartılması” ihtimali bulunduğunu vurgulayan bir dilekçe ile Cumhuriyet savcısının kararına itiraz etsin.”

Avukatım Şahin Mengü’nün yardımcısı Av. Semih Ecer bir saat sonra bu başvuruyu yaptı, ama savcı kararını değiştirmedi.

Ben de bu savcıyı dün “Hakimler ve Savcılar Kurulu”na (HSK) 19 Ocak 2021 tarih ve 5540 sayılı resmi yazı ile şikayet ettim…

Orhan Uğuroğlu’nun yazısının tümü için

Erdoğan ile Bahçeli ilk kez ters düştü – Orhan UĞUROĞLU

- Advertisment -