Ana SayfaHaberlerGeleneğe ikinci Albayrak arası: Instagram istifasından sonra devir teslim töreni de yok

Geleneğe ikinci Albayrak arası: Instagram istifasından sonra devir teslim töreni de yok

İstifasını Instagram hesabından duyuran eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “sağlık sorunlarını” gerekçe göstererek bakanlığı devir teslim törenine de katılmadı. Albayrak böylece iki geleneği birden bozmuş oldu.

Bugün (10 Kasım) yayımlanan Resmi Gazete ile Hazine ve Maliye Bakanlığı görevine atanan Lütfi Elvan, Meclis’te yemin ederek göreve başlayacak. İstifa metnini Instagram’da yayımladıktan sonra önce Twitter, daha sonra Instagram hesabını kapatan Berat Albayrak katılmayacağı için, bakanlık binasında geleneksel devir teslim töreni yapılmayacak.

TBMM muhabirlerinin sorularını cevaplandıran Lütfi Elvan, yeni görevinin kendisi için de sürpriz olduğunu ifade etti. Bakanlıkta devir-teslim yapılıp yapılmayacağı ile ilgili bir soru üzerine ise Elvan, “Berat Bey’in rahatsızlığı nedeniyle devir teslim töreni yapılmayacak” dedi.

Lütfi Elvan, bakanlığa atanmadan önce başkanı olduğu Meclis Plan Bütçe Komisyonu’na son kez katılarak veda konuşması yaptı.

Elvan buradaki konuşmasında, “Çok büyük fedakârlık gösterdiniz, samimi dostane yaklaşımınız çalışma şevkimizi artırdı. Zaman zaman tartışmalar da oldu, demokrasi gereği farklı düşünceler olacak ki doğruyu bulalım” dedi.

Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle…

Sosyal medya hesabından da bir paylaşımda bulunan Elvan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve başlamış bulunmaktayım. Teveccühleriyle şahsıma bu görevi tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Değerli Bakanımız Sayın Berat Albayrak’a milletimize bugüne kadarki hizmetleri için teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlı hizmetlere vesile kılsın” ifadelerini kullandı.

Mehmet Şimşek, Kemal Unakıtan’dan görevi devralmıştı.

Şu anda Merkez Bankası Başkanı olan Naci Ağbal, Maliye Bakanlığı görevini Mehmet Şimşek’ten devralmıştı.

Ali Babacan, Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren’den görevi devraldı.

Mehmet Şimşek görevi Ali Babacan’dan devralırken.

Berat Albayrak ile Mehmet Şimşek arasındaki görev değişimi.

10 Temmuz 2018’de açıklanan kabinede Hazine ve Maliye Bakanlıkları birleştirildiği için Maliye Bakanı Naci Ağbal görevi Berat Albayrak’a teslim etmişti.

- Advertisment -