Ana SayfaHaberlerGolf oynamak için geldiği Antalya’dan hükümlü olarak dönüyor

Golf oynamak için geldiği Antalya’dan hükümlü olarak dönüyor

Golf oynamak amacıyla geldiği Antalya'da geçen ay Cumhurbaşkanı ve Müslümanlara hakaretten gözaltına alınan ve tutuklanan Alman diş hekimi, yargılandığı davada Cumhurbaşkanına hakaretten 16 ay 20 gün hapis cezası aldı. Hükmün açıklanması geri bırakıldı. Alman dişçi ülkesine dönecek.

Tatil için 4 Kasım’da Almanya’dan Antalya’ya gelen 63 yaşındaki Alman diş hekimi Kristian W.B., Antalya Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Müslümanlara hakaret ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen Kristian W.B., çıkartıldığı mahkemece ‘Cumhurbaşkanına hakaret’, ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme’ suçlarından tutuklanmıştı.

Hakkında dava açılan Kristian W.B., dün (8 Aralık) Antalya 12’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde hâkim karşısına çıkartıldı. Duruşmayı Almanya’nın Antalya Konsolosluğu görevlileri ile çok sayıda Alman gazeteci de takip etti.

“Türkiye’yi seviyorum, Müslümanlıkla ilgili bir sıkıntım yok”

Duruşmada suçlamaları kabul etmeyen Kristian W.B., “Türkiye’ye 3 günlüğüne golf oynamak için gelmiştim. Müslümanlara ve Cumhurbaşkanı’na hakaret etmedim. Koronavirüs nedeniyle sosyal mesafeye uyulmadığı için benden uzak durmalarını istedim. Yaşım gereği, risk grubuna giriyorum. Benim yaklaşık 3 bin Müslüman hastam var. Müslümanlıkla ilgili bir sıkıntım yok. Türkiye’yi seviyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Duruşmada dinlenen tanıklar ise sanığın, Müslümanlara ve Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiğini iddia etti.

16 ay 20 gün…

Mahkeme hâkimi, yargılama sonucu Kristian W.B.’ye ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçundan 11 ay 20 gün hapis cezası verdi. Hâkim ayrıca, sanığın TCK 216/2 maddesinden de (“Halkın bir kesiminin sosyal sınıf, dil, din, mezhep, cinsiyet ve bölge farkına dayanarak alenen aşağılamak”) yargılanması gerektiğine karar verdi ve bu suçtan da 5 ay hapse mahkûm etti. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bırakarak, Alman turistin tahliyesine karar verdi.

“Müvekkilim şaşkın, ne olduğunu anlamaya çalışıyor”

Duruşma sonunda sanık avukatı Ahmet Ünal Ersoy, Alman televizyonlarına verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı:

“Antalya Havalimanı’nda 4 Kasım günü tutuklanan müvekkilimizin bugün yapılan ilk duruşmasında tahliyesine karar verildi. En kısa zamanda işlemlerini tamamladıktan sonra ülkesine göndereceğiz. Kendisi de bir an önce ülkesine dönmek istiyor.”

- Advertisment -