Ana SayfaDış HaberGoogle, Rusya’yı engelledi: Rusya’ya ait bir telefon numarasıyla ile hesap oluşturulamıyor

Google, Rusya’yı engelledi: Rusya’ya ait bir telefon numarasıyla ile hesap oluşturulamıyor

Google, Rusya Federasyonu alan kodlu telefon numaraları ile hesap oluşturulmasına engel getirdi. ASTRA: ‘’Bunun sebebi Rusya’ya karşı yeni ABD yaptırımları olabilir’’

Rusya merkezli haber ajanı TASS’ın bildirdiğine göre Google, Rusya alan kodlu telefon numaralarıyla hesap oluşturmasına engel getirdi.

Kullanıcıların yeni bir hesap oluşturmak için, “isim, cinsiyet, doğum tarihi, e-posta adresi ve şifre seçimi’’ bilgilerini girmek gibi tüm adımları tamamladıktan sonra Rusya alan kodlu bir telefonla e-postayı doğrulamaya çalıştıklarında “bu numara doğrulama için kullanılamaz’’ uyarısı aldığı bildirildi.

Engelin, Microsoft ve Notion gibi diğer bilişim şirketlerinin de yaptırımlar nedeniyle Rusya’daki faaliyetlerini durduracağını duyurmasıyla aynı zamanda gerçekleşmesi dikkat geçti.

Microsoft Windows’un yerini almak üzere Rusya’da faaliyet gösteren bilişim şirketi Astra’nın, engelin sebebinin yeni ABD yaptırımları olabileceğini açıkladığı bildirildi.

Google, Şubat 2022’de Ukrayna’daki savaş nedeniyle, Rus devlet medyasının reklam yayınlaması ve para kazanmasını askıya almış, Mart 2022’den bu yana da Rusya’da bulunan kullanıcılara reklam sunulmasını durdurmuştu.





- Advertisment -