Ana SayfaHaberlerEkonomiGörevden alınan Merkez Bankası yöneticisi: “Başarı şansı olmayan bu irrasyonel deney terk...

Görevden alınan Merkez Bankası yöneticisi: “Başarı şansı olmayan bu irrasyonel deney terk edilmeli”

Geçtiğimiz ay Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) üyeliğinden alınan Prof. Dr. Semih Tümen, doların 12 TL sınırına gelip yeni bir rekor kırdığı saatlerde, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı.

Tümen, “Başarı şansı olmayan bu irrasyonel deneyi bir an önce terk edip Türk lirasının değerini koruyacak, Türk halkının refahını gözetecek kaliteli politikalara bir an önce dönmemiz gerekiyor. Bunu nasıl yapacağımızı yeniden hatırlamakta fayda var” mesajıyla birlikte Mart ayında Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alınan Naci Ağbal’ın 19 Eylül tarihli paylaşımını alıntıladı.

Ağbal’ın yayımlandığı günlerde de dikkat çeken paylaşımında, görevden alınmadan önce 5 Mart 2021’de Merkez Bankası’nın blog sitesi tcmbblog.org’da yayımlanan yazısının linki yer alıyordu.

“2021 yılı sonunda enflasyonun yüzde 9,4 seviyesine düşmesini hedefliyoruz” denilen yazıda “Ocak ayında sıkı parasal duruşumuzu korurken bu duruşun uzun bir müddet sürdürüleceğini ve gerekirse ilave faiz artışı yapılabileceğini belirterek sözle yönlendirmede bulunduk. Bu süreçte yaptığımız açıklamalarda ise mevcut enflasyon riskleri karşısında bu yıl içinde faiz indirimini uzun bir süre gündeme almamızın mümkün görünmediğini belirterek sözle yönlendirmemizi belirgin bir şekilde güçlendirdik” denilmişti.

- Advertisment -