Ana SayfaHaberlerGündemGözlüğünü taktı, eli cebinde vurdu ve gümüş aldı: Olimpiyat’ın ilk efsanesi 51...

Gözlüğünü taktı, eli cebinde vurdu ve gümüş aldı: Olimpiyat’ın ilk efsanesi 51 yaşındaki emekli astsubay Yusuf Dikeç

2024 Paris Olimpiyatları'nda Türkiye'ye atıcılık kategorisinde gümüş madalya kazandıran 51 yaşındaki emekli Jandarma astsubay kıdemli başçavuş Yusuf Dikeç, maçtaki cool tavırlarıyla bütün dünyanın ilgi odağı oldu. Atıcılıkta sporcuların kullandığı özel lensleri, göz koruyucuları, kulaklıkları olmadan piste gözlükleriyle çıkan Dikeç, elini cebine atarak yaptığı atışlarla 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde gümüş madalya kazandı. Elon Musk’tan, Andrew Tate’e herkesin gündeminde: “Herkes böyle bir dayısı olmasını ister”

Fransa’da düzenlenen 2024 Olimpiyat Oyunları Türkiye için ilklere sahne oluyor. Yusuf Dikeç ve Şevval İlayda Tarhan, atıcılık kategorisinde Türkiye’ye madalya kazandıran ilk sporcular olarak tarihe geçti. Dikeç – İlayda ikilisi Sırbistan temsilcilerine kıl payı geçilerek Olimpiyat Oyunları’nda gümüş madalya kazandı.

Dikeç’in gümüş madalyayı kazanmadan önceki performansı esnasında kameralara yansıyan görüntüler sosyal medyada çok konuşuldu.

Türk atıcının rahat tavrı, diğer atıcılara göre herhangi bir ekipman kullanmadan gümüş madalya alabilmesi kimi kullanıcıların “Türkiye Olimpiyatlara bir tetikçi mi gönderdi?” demesine sebep oldu.

Fakat 51 yaşındaki Yusuf Dikeç, emekli bir jandarma astsubayı. Jandarma Gücü Spor Kulübü’nde de sporcu olarak aktif.

Dikeç daha önce 2012 Londra Olimpiyatları’nda da Türkiye’yi temsil etmişti.

2013 Akdeniz Oyunları’nda ise bir altın ve bir gümüş madalya kazanmayı başarmıştı.

Yusuf Dikeç hakkındaki paylaşımlardan bazıları şöyle:

Tesla ve X’in sahibi Elon Musk da Dikeç’in olduğu bir fotoğrafa yanıt verdi: “Güzel”

Andrew Tate:

 “Herkes başının belaya girmesini istemeyeceğin böyle bir dayıya sahip olmak ister.”

“Güney Kore, Olimpiyat atışları için tam teçhizatlı bir oyuncu gönderdi. Türkiye, özel lensleri, göz kapağı veya kulak koruması olmayan bir adamı göndererek gümüş madalyayı aldı.” 

Paylaşımı 40 Milyon’dan fazla görüntülenme aldı:

“Güney Kore Olimpiyat atışları için tam donanımlı bir oyuncu gönderdi. Türkiye ise özel lensleri, göz koruması ya da kulaklıkları olmayan 51 yaşında bir adamı gönderdi ve gümüş madalya aldı.”

“Türkiye Olimpiyatlara tetikçi mi gönderdi?”

“51 yaşındaki Türk erkek (Dikeç) özel lensleri, göz koruyucuları veya kulaklıkları olmadan gümüş madalya aldı. Eller cepte konfor seviyesi!”

“Olimpiyat atıcılığında oyuncular en yeni ekipmanları kullanırlar ve Türkiye bir atıcı (Dikeç, emekli bir Türk askeri) gönderdi:

– Özel lensleri olmayan

– Göz kapağı takmıyordu

– Kulak koruması kullanılmadı

– Elleri rahatça ceplerindeydi

Ve yine de gümüş madalya kazandı.”

“Güney Kore ve Sırbistan, Olimpiyat atıcılığı için tam donanımlı oyunculara sahip oldukları için alay konusu oluyor. Resmin solunda görülen Türkiye’nin atıcısı, hiçbir süslü alet ve hatta kulak koruması olmadan gümüş madalya kazandı.”

“Gece boyunca ünlüler/ Herhangi bir Türkiyeli baba”

- Advertisment -