Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD’li mevkidaşı Marco Rubio, ABD’nin başkenti Washington’da bir araya geldi.
Dışişleri Bakanı Fidan ve ABD Dışişleri Bakanı Rubio, Washington’daki ABD Dışişleri Bakanlığı binasında bir araya geldi. Toplantı öncesi kameralar karşısında el sıkışan bakanlar, basın mensuplarına poz verdikten sonra görüşecekleri salona geçti.
Görüşmede, Türkiye-ABD ikili ilişkilerinde atılabilecek stratejik adımların, önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek devlet başkanı düzeyindeki ziyaretlerin hazırlıklarının ele alınması, Ukrayna ve Filistin’deki durum ile Suriye’deki gelişmeler başta olmak üzere iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel gelişmeler ve bu bağlamdaki işbirliği imkanlarının ele alınması bekleniyor.
Rubio’nun mesajı şöyle:
“Türkiye Dışişleri Bakanı ile görüştü. Bugün her iki ülkeye de fayda sağlayacak ticaret ve güvenlik alanlarındaki işbirliğini görüşmek üzere bir araya geldi. ABD, Türkiye ile son dönemde gerçekleştirdiği ticari ilerlemelerin üzerine yenilerini ekliyor. Ayrıca Ukrayna ve Güney Kafkasya’da barıştan İran’ın istikrarı bozucu faaliyetlerine karşı Suriye’nin desteklenmesine kadar önemli konularda birlikte çalışıyoruz. Türkiye’de son dönemde yaşanan tutuklamalar ve protestolarla ilgili endişelerimi dile getirdim.”