Ana SayfaDış HaberHamas duyurdu: İki muhafız sorumlu olduğu İsrailli rehinelere saldırdı, biri öldü, iki...

Hamas duyurdu: İki muhafız sorumlu olduğu İsrailli rehinelere saldırdı, biri öldü, iki rehineyi kurtarmaya çalışıyoruz

Hamas, iki ayrı olayda muhafızlar tarafından İsrailli bir rehinenin öldürüldüğünü, iki kadın rehinenin ise ağır yaralandığını ve tedavi edildiklerini açıkladı. Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde: “Düşman (İsrail), bu katliamların ve siyonist mahkumların hayatlarını etkileyen tepkilerin tüm sorumluluğunu taşımaktadır.”

Hamas’ın silahlı kanadı Kassam Tugayları’nın sözcüsü Ebu Ubeyde, Gazze’de meydana gelen iki farklı olayda bir İsrailli rehinenin kendisini korumakla görevli muhafız tarafından öldürüldüğünü ve iki kadın rehinenin de ağır yaralandığını söyledi.

Ebu Ubeyde yaptığı açıklamada, “İki ayrı olayda, düşman esirleri korumakla görevli iki asker, bir Siyonist esiri vurarak öldürdü, ayrıca hayatları kurtarılmaya çalışılan iki kadın esiri de ağır yaraladı. Düşman hükümet bu katliamların ve Siyonist mahkumların hayatlarını etkileyen tepkilerin tüm sorumluluğunu taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

Ebu Ubeyde açıklamasında olayın araştırılacağını ve kamuoyunun bilgilendirilmeye devam edileceğini söyledi.

İlk kez rehine öldürüldüğü açıklandı

Kassam Tugayları ilk defa rehineleri kendi muhafızları tarafından öldürdüğünü açıkladı. Grup geçmişte rehinelerin öldürülmesini sık sık İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki bombardımanı sonucu olduğunu duyurmuştu.

İsrail: Doğrulayacak ya da yalanlayacak herhangi bir istihbarat yok

İsrail ordu sözcüsü Avichai Adrai X uygulamasında Arapça olarak yaptığı paylaşımda, “Son birkaç dakika içinde terör örgütü Hamas, iki ayrı olayda Hamas aktivistlerinin İsrailli bir rehineyi öldürdüğünü ve iki rehineyi de yaraladığını iddia eden yazılı bir haber yayınladı. Bu aşamada Hamas’ın iddialarını doğrulayacak ya da yalanlayacak herhangi bir istihbarat belgesi bulunmamaktadır. Açıklamanın güvenilirliğini incelemeye devam ediyoruz ve elimize bilgi ulaştığında duyuracağız” ifadelerini kullandı.

- Advertisment -