Ana SayfaHaberlerHDP, DEVA Partisi’ni ziyaret etti

HDP, DEVA Partisi’ni ziyaret etti

HDP’nin “demokrasi ittifakı” kapsamında muhalefet partilerine yaptığı ziyaretlerde bugünkü durağı Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi’ydi. Ziyarette HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ile görüştü.

Görüşmeye Buldan’la birlikte HDP Sözcüsü Ebru Günay, Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ve Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan da katıldı.

DEVA Partisi heyetinde ise Genel Sekreter Sadullah Ergin ile partinin genel başkan yardımcıları İdris Şahin ve Helün Fırat hazır bulundu.

Helün Fırat, 2015 seçimlerinde HDP’den Meclis’e giren ve geçen yıl hayatını kaybeden eski AK Parti genel başkan yardımcısı Mir Dengir Mehmet Fırat’ın kızı.  

Görüşmenin fotoğraflarını her iki parti de resmi hesaplarından duyurdu.

Ziyaretin ardından DEVA Partisi binası önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Pervin Buldan, görüşmede, muhalefetin bir demokratik ittifak kurması konusundaki fikirlerini anlattıklarını söyledi. Buldan, İYİ Parti’den de randevu istediklerini açıkladı.

Görüşmeyle ilgili DEVA Partisi’nden yapılan yazılı açıklamada ise “Ekonomik, sosyal, hukuki ve siyasi sorunların ele alındığı görüşme yaklaşık bir saat sürdü. Temel hak ve özgürlüklerin korunmasının ve hukukun üstünlüğünün temel bir ilke olduğunu vurgulayan Babacan, sorunların meşru demokratik siyaset zemininde çözülmesi gerektiğinin altını çizdi” denildi.

HDP eş genel başkanları daha önce CHP ve Saadet Partisi’ni ziyaret etmişti. HDP heyetinin CHP ziyaretinde parti binasında tek başına açıklama yapmaları eleştiri almıştı. HDP’nin bu hafta planlanan Gelecek Partisi ziyareti ise sağlık sorunları nedeniyle ertelenmişti.

- Advertisment -