Ana SayfaHaberlerHDP, logosunu değiştirerek yayın yapan ATV'yi RTÜK'e şikâyet etti

HDP, logosunu değiştirerek yayın yapan ATV’yi RTÜK’e şikâyet etti

HDP Grup Başkanvekilleri, ATV’nin HDP’nin ambleminde yer alan yıldızlar ve yaprakların yerine mermi ve el bombası kullanması hakkında RTÜK’e başvurdu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), ana haber bülteninde HDP amblemini yapraklar ve yıldızlar yerine el bombaları ve mermiler yerleştirerek veren ATV hakkında RTÜK’e başvurdu. Ayrıca ATV hakkında suç duyurusunda da bulunuldu.

HDP tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: “ATV isimli yayın kuruluşunu, 12 Aralık 2020 tarihli ana haber bülteninde yer alan ‘Kapatma Tartışması’ başlıklı haberde HDP amblemini değiştirerek kullandığı; amblemdeki yapraklar ve yıldızlar yerine el bombaları ve mermilerin yerleştirildiği; ayrıca sanki parti kapatılmış gibi bir izlenim verilerek logonun üzerine kapatma mührü vurulduğu görülmüştür. HDP’nin amblemi, gövdesi iki adet mor elden oluşan, yeşil yapraklar ile çeşitli yıldızlar olan ve toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir ağaç tasviridir. Genel seçimlerde 6 milyon oy alan, Türkiye’nin üçüncü büyük partisi HDP’nin logosunu şiddet/ölüm materyalleriyle tasvir etmek bir yayıncılık faaliyeti olamaz. Kuruluş bu yayınıyla HDP’yi ve seçmenlerini açıkça hedef göstermiş, yayıncılık adı altında nefret suçu işlemiştir.”

Açıklamada, Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç’un, ilgili kuruluşun bu yayını hakkında RTÜK’e başvurduğu, gerekli yaptırımların uygulanmasını talep ettiği kaydedildi, ayrıca ATV isimli yayın kuruluşu hakkında suç duyurusunda bulunulduğu bildirildi.

- Advertisment -