Ana SayfaHaberler‘Hedef Albayrak’sa biliniz ki aslında hedef Al-Bayrak’tır’

‘Hedef Albayrak’sa biliniz ki aslında hedef Al-Bayrak’tır’

Sabah gazetesi yazarı Şebnem Bursalı: “IMF kapılarına mahkûm olmayan, bölgesinde güç odağı durumuna yükselen, kurulan masalarda gösterilen yerlere oturan değil, kendi kurduğu masalara istediğini istediği yere oturtan Türkiye'dir asıl hedef. Yani, asıl mesele Al-Bayrak'tır." Sabah gazetesinin Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise Albayrak döneminde Merkez Bankası’nın “rekor” seviyede kâr elde ettiği iddia edildi.

Merkez Bankası rezervlerinin ‘buharlaşması’ ile ilgili tartışma devam ederken, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak’ın yönettiği Sabah gazetesinde bugün (24 Şubat) Şebnem Bursalı imzasıyla yayımlanan köşe yazısı sosyal medyada gündem oldu.

Bursalı’nın sosyal medyada gündem olmasının sebebi, “Albayrak çünkü…” başlıklı yazısındaki şu ifadelerdi:

“Bugün içeriden ve dışarıdan iftira ve saldırıların hedefinde Berat Albayrak varsa biliniz ki aslında; IMF kapılarına mahkûm olmayan, bölgesinde güç odağı durumuna yükselen, kurulan masalarda gösterilen yerlere oturan değil, kendi kurduğu masalara istediğini istediği yere oturtan Türkiye’dir asıl hedef. Yani, asıl mesele Al-Bayrak’tır.”

Sabah gazetesinde Albayrak rekorları

Şebnem Bursalı’nın yazısı ile birlikte, sosyal medyada günün en çok konuşulan paylaşımlarından biri de yine Sabah gazetesinden geldi.

Gazetenin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, aynı medya grubunda hizmet veren A Haber kanalında yayımlanan “Berat Albayrak döneminde Merkez Bankası’nın kârı 10 kat arttı” temalı haberin videosuna yer verildi.

“CHP’nin iftira kampanyasını yerle bir eden tablo” başlığı ile paylaşılan video-haberde Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanı olduğu 3 yıllık dönemde Merkez Bankası’nın 163 milyar TL kâr ettiği iddia edildi.

Bursalı’nın yazısı ve Sabah gazetesinin paylaşımı ile ilgili sosyal medyada çok sayıda paylaşım yapıldı:

Yazının tamamını okumak için:

https://www.sabah.com.tr/yazarlar/sebnem-bursali/2021/02/24/albayrak-cunku

- Advertisment -