Ana SayfaHaberlerHSK, Osman Kavala için harekete geçti: Tüm isimleri ve zabıtları gönderin

HSK, Osman Kavala için harekete geçti: Tüm isimleri ve zabıtları gönderin

Hakimler ve Savcılar Kurulu 11 Kasım’da İstanbul Adalet Komisyonu’na yazdığı ‘acele’ kayıtlı yazıyla, Osman Kavala’yı tutuklayan ve tahliye talebini reddeden hakimlerin isim listesini istedi. Kavala’nın avukatlarından Aslı Kazan, gelişmeyi “Berat Albayrak gitti, ekonomiden yargıya tüm işler rayına girdi” notuyla duyurdu.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Tetkik Hakimi Esra Ekiz imzasıyla İstanbul Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanlığı’na “Acele” koduyla bir dilekçe gönderildi.

Dilekçede, cezaevindeki iş insanı Mehmet Osman Kavala’ya yönelik tüm evraklar, İstanbul Adli Yargı Komisyonu’ndan istendi.

HSK, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmamasının hakim ve savcıların yükselme kriterlerini doğrudan etkileyeceğine yönelik kuralı anımsatarak, Kavala ile ilgili iddianame, duruşma zabıtları, tutuklama ve tutuklamaya itirazın reddi kararlarının tümünün gönderilmesini talep etti.

Davanın avukatlarından Aslı Kazan’ın sosyal medya hesabından paylaştığı yazıda, bu karar uyarınca Kavala ile ilgili tutuklama kararının, bu karara karşı yapılan itirazları reddeden mahkemelerin kararlarının, soruşturma ve kovuşturma aşamasında tahliye taleplerinin reddedilmesine ilişkin kararların, iddianame ve duruşma zabıtlarının HSK’ya gönderilmesi istendi.

Avukat Aslı Kazan, yazıyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Berat Albayrak gitti, ekonomiden yargıya tüm işler rayına girdi (!) Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 11 Kasım’da İstanbul Adalet Komisyonu’na yazdığı ‘acele’ kayıtlı yazıyla, Osman Kavala’yı tutuklayan ve tahliye talebini reddeden hakimlerin isim listesini istedi” ifadelerine yer verdi.

- Advertisment -