Ana SayfaHaberlerİbrahim Kalın: “Bütün dünya Rusya ile köprüleri yakarsa günün sonunda kim oturup...

İbrahim Kalın: “Bütün dünya Rusya ile köprüleri yakarsa günün sonunda kim oturup konuşacak?”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Doha Forumu’nda Ukrayna'daki savaşa son verilebilmesi için 'Türkiye'nin ve diğer ulusların Rusya'yla konuşmaya devam etmesi gerektiğini' söyledi. Kalın, "Eğer herkes Rusya'yla köprüleri yakarsa, o zaman en sonunda onlarla kim konuşacak?" ifadelerini kullandı. Aynı forumun başka panelinde konuşan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu ise Rus yatırımlarının Türkiye’ye gelmesi ihtimali ile ilgili sorulan bir soruya "Üzerinde soru işareti olan herhangi bir yatırımı veya sermayeyi hedef almıyoruz, peşine düşmüyoruz, kovalamıyoruz" cevabını verdi.

Doha Forumu’nda konuşan İbrahim Kalın, “Ukraynalılar kendilerini savunmaları için mümkün olan her şekilde desteklenmeli… Fakat Rusların tezinin de, öyle ya da böyle duyulması gerekiyor” ifadelerini kullanarak Moskova’nın sıkıntılarının ‘haklı görülmese bile anlaşılması gerektiğini’ söyledi.

Kalın, “Eğer herkes Rusya’yla köprüleri yakarsa, o zaman en sonunda onlarla kim konuşacak?” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Dağlıoğlu: “Üzerinde soru işareti olan herhangi bir sermayenin peşine düşmüyoruz”

Aynı forumun bir başka panelinde konuşan Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu ise bazı Rus şirketlerinin yaptırımlar nedeniyle operasyonlarını Türkiye’ye kaydırdığını söyledi. Dağlıoğlu, Türkiye’nin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e çıkar sağlayacak kişilerle iş yapıp yapmadığına dair soruya ise şu yanıtı verdi:

“Üzerinde soru işareti olan herhangi bir yatırımı veya sermayeyi hedef almıyoruz, peşine düşmüyoruz, kovalamıyoruz.”

- Advertisment -