Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Milli İstihbarat Başkanı İbrahim Kalın, dün Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed eş-Şara, Dışişleri Bakanı Şeybani ve İstihbarat Teşkilatı Başkanı Selame ile Suriye’nin başkenti Şam’da görüştü.

Gündem YPG’nin silah bırakması
Türkiye ile Suriye arasındaki ikili ilişkilerin ele alındığı görüşmede, Suriye’nin toprak bütünlüğü, egemenliği ve siyasi istikrarının öneminin altı çizilerek Türkiye’nin, her zaman Suriye’nin yanında olacağı teyit edildi.
Görüşmede, diğer gruplar gibi terör örgütü PKK/YPG’nin de silah bırakarak yeni Suriye’ye entegre olması, sınır güvenliği ve gümrük kapıları ile DEAŞ üyelerinin bulunduğu cezaevleri ve kampların yönetime devri konuları ele alındı ve Türkiye’nin, Şam yönetimine ihtiyaç duyduğu her türlü desteği vermeye hazır olduğu belirtildi.
Bölgesel gelişmeler kapsamında İsrail’in Suriye’ye saldırıları ve hava ihlalleri ile Suriye’ye yönelik tüm yaptırımların kaldırılması konularının ele alındığı görüşmede, DEAŞ ile mücadele ve Suriyeli mültecilerin gönüllü ve güvenli şekilde ülkelerine geri dönüşü meseleleri de görüşüldü.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.