Ana SayfaDış HaberİDDİA: Boris Johnson, bilim insanlarına koronavirüsün buruna saç kurutma makinesi tutularak yok...

İDDİA: Boris Johnson, bilim insanlarına koronavirüsün buruna saç kurutma makinesi tutularak yok edilip edilemeyeceğini sordu

Boris Johnson'ın başbakanlık dönemindeki başdanışmanlarından Dominic Cummings, Johnson'ın koronavirüsü iyileştirmek için burnuna saç kurutma makinesi tutan bir adamın videosunu YouTube'da dolaşıma sokup bilim insanlarına gönderdiğini iddia etti.

İngiltere Eski Başbakanı Boris Johnson’ın o dönemki başdanışmanı Dominic Cummings, hükümetin pandemi sürecindeki tutumuyla alakalı bir davada tanık sıfatıyla ifade verdi.

Dominics Cummings, Johnson’ın ayrıca gazetelerin ön sayfalarında koronavirüs pandemisinin yer almaması için kendisinden “ölü bir kedi” bulmasını istediğini, çünkü bundan “bıktığını” söyledi. “Ölü kedi”, gündemi istenmeyen bir olaydan uzaklaştırmak amacıyla çarpıcı iddialar yayarak siyasete müdahale etme stratejisini ifade ediyor.

İddiaya göre Johnson, ülkenin bu alandaki önde gelen bilim insanlarının bulunduğu bir WhatsApp grubuna koronavirüsü iyileştirmek için burnuna saç kurutma makinesi tutan bir adamın videosunu gönderdi. Video daha sonra YouTube’dan kaldırıldı.

Cummings, Johnson’ın Şubat 2020’de çıktığı iki haftalık tatil sırasında pandemi yerine William Shakespeare’in bir biyografisi üzerinde çalıştığını da iddia etti:

“Dikkati aşırı derecede dağılmıştı. Bir türlü sona ermeyen bir boşanma davası yüzünden mali sorunlarla ve kız arkadaşının başbakanlık konutu için yapmak istediği harcamalarla boğuşuyordu.”

“Eski kız arkadaşı medyada onun hakkında suçlamalarda bulunuyordu. Şu anki kız arkadaşı nişanlandıklarının bir an önce duyurulmasını istiyordu. O ise Shakespeare kitabı üzerinde çalışmak istediğini söylüyordu.”

Cummings, karantina sürecinde etnik azınlıkların ve aile içi şiddet mağdurları gibi savunmasız grupların “tamamen ihmal edildiğini” söyledi. Cummings’e göre pandeminin başladığı Mart 2020’de hükümet, danışman kadrosunun koronavirüsle mücadele planı oluşturulmasını engellemeye çalıştı

- Advertisment -