Ana SayfaHaberlerİki İngiliz takımının karşılaşacağı Şampiyonlar Ligi Finali, İstanbul’dan alınabilir

İki İngiliz takımının karşılaşacağı Şampiyonlar Ligi Finali, İstanbul’dan alınabilir

Türkiye’nin pandemi sürecindeki başarısız yönetimi, 17 Mayıs’ta sona erecek tam kapanma kararının vaka sayılarını düşürse de ortaya çıkan manzaralar, İngiliz hükümetinin Türkiye ile seyahatlere kısıtlama getirmesi... İngiltere Futbol Federasyonu’ndan yetkililer, tüm bu gerekçeler ile 29 Mayıs’ta Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak olan Şampiyonlar Ligi Finali’nin İngiltere’de oynanması konusunda UEFA ile görüşüyor. Karar, bugün gerçekleşecek olan toplantıda alınacak ve 48 saat içerisinde açıklanacak.

29 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’da oynanması planlanan UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’nin durumu belirsizliğini koruyor.

Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanması beklenen dev maçta İngiliz ekipleri Manchester City ve Chelsea kozlarını paylaşacak.

Türkiye’nin kötü pandemi yönetimi, aşılamadaki başarısızlık, vaka sayılarının kontrolden çıkması, tam kapanma kararı ile birlikte vaka sayılarının düşmesine rağmen ortaya çıkan manzaralar ve İngiliz hükümetinin Türkiye’yi kırmızı listeye alması ile birlikte, iki İngiliz takımının oynayacağı final mücadelesinin yeri tartışmaya açıldı.




İngiltere, Türkiye’yi gelişlerde 10 gün otelde karantina zorunluluğu uygulanan “kırmızı listeye” dahil etti. Uygulamaya 12 Mayıs’tan itibaren başlanacak.

İngiltere Futbol Federasyonu’ndan yetkililer, maçın İngiltere’de oynanması konusunda UEFA ile görüşmeye başlarken, bugün yapılacak toplantıda bütün konuların netlik kazanması bekleniyor. Toplantıdan çıkacak karar ise 48 saat içinde açıklanacak.

İngiliz hükümeti, finalde mücadele edecek olan iki takımın da İngiliz takımı olması sebebiyle mücadelenin İngiltere’de oynanmasından yana.

Kırmızı listede bulunan Türkiye’de maçı izlemeye gelecek olan İngiliz taraftarlar, ülkelerine döndüklerinde zorunlu 10 günlük karantinaya girecekler. Otellerde gerçekleşecek olan bu karantinanın tüm masraflarını ise İngiliz vatandaşları ödeyecek.

Türkiye’de turizmciler, İngiltere’nin Türkiye’yi kırmızı listeye almasından ve final maçının yerinin değiştirilmesi çabasından rahatsız. Maç sebebiyle ciddi bir rezervasyon alan turizmciler, bu haberlerin çıkmasının ardından rezervasyonların iptal edildiğini söylüyor. Turizmcilere göre bu maç, turizm sezonu öncesinde Türkiye’nin kendisini kanıtlaması açısından hayati önem arz ediyor.

New York Times’ta yer alan haberde ise, Şampiyonlar Ligi finalinin İngiltere’ye taşınmasında anlaşılamazsa, alternatif olarak Porto seçeneğinin değerlendirileceği öğrenildi. UEFA’nın İngiliz hükümetinden talepleri arasında, uluslararası yayıncıların, sponsorların, tedarikçilerin ve yetkililerin planlarını ayarlayıp maça katılabilmesi için karantina zorunluluklarından feragat etmesi yer alıyor.

- Advertisment -