Ana SayfaHaberlerGündemİmam R.K.’dan suç duyurusu. Bağlar Müftüsü: “Allah bu haberi yayan tüm din...

İmam R.K.’dan suç duyurusu. Bağlar Müftüsü: “Allah bu haberi yayan tüm din düşmanlarına lanet etsin.”

Tavşantepe Mahallesi Camii İmamı R. K. hakkında “grup seks kasedi” haberi için Bağlar Müftüsü Serbestiyet’e konuştu: “Allah başta bu haberi yapan olmak üzere yayan tüm din düşmanlarına lanet etsin.” İmam R. K., çıkan haber için suç duyurusunda bulundu. Diyanet, müfettiş görevlendirdi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe mahallesinde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de bedenine ulaşılan Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin soruşturma devam ederken ortaya çıkan birçok iddia gündemi meşgul ediyor. Bunlardan bir tanesi de MedyaRadar ‘da yayınlanan Tavşantepe köyünün İmamı R. K. hakkında “grup seks kasedi” var iddiasıydı. Serbestiyet’in iletişime geçtiği Bağlar Müftülüğü, konuyla alakalı bilgiler verdi.

Müfettiş incelemeler yapıyor, haber kesin olarak yalan ve iftira

Müftülük, ilgili haberin sahibinin de silip özür dilediğini ancak bu konuda kendi tabirleri ile yapılan “din düşmanı” kampanyanın peşini bırakmayacaklarını belirtti. Bugün itibariyle R. K. isimli İmam’ın, iddiayı yayanlar hakkında Sendika Görevlileri ve Avukatlar ile suç duyurusunda bulunduğunu aktardı. Ayrıca zaten olayla alakalı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafının bir müfettiş görevlendirdiğini ve resmi açıklamanın paylaşılacağını söyledi. Bu şekil haberlere vatandaşların itimat etmemesinin sağlanmasını istediğini belirten Müftülük, “Allah başta bu haberi yapanlar olmak üzere bu haberi yayan tüm din düşmanlarına lanet etsin.” şeklinde konuştu.

Cuma namazında olmaması dikkatimi çekince kaynaklarımı aradım, biz haberi “İDDİA” olarak paylaştık

İddia’nın sosyal medyada yankı uyandırması sonrası MedyaRadar adına açıklama yapan Ercan Öztürk, tüm kamuoyundan özür dilemişti. Özür metninde sosyal medyada yayılan haberin kendi paylaştığı haberle doğrudan alakası olmadığını söyledi ve din düşmanlığı yürütülmesini kınadı.

“Kamuoyuna,

Narin Güran cinayetiyle ilgili gözaltına alınan Tavşantepe Köyü İmamı G.K.’nin serbest bırakıldıktan sonra kılınan ilk cuma namazında
olmaması dikkatimi ekince Diyarbakır’da bulunan kaynaklarımı aradım. Konuştuğum herkes İmam’ın telefonunda uygunsuz videolar bulunduğu şeklindeydi. G.K.’nin daha sonra 15 gün izne çıkarıldığını ögrenince haberi “İDDİA” olarak yayına verdik. X’te “Solcu Gazete” hesabından paylaşıldığı gibi benim haberimin içerisinde bir tane bile polis kelimesi, soru-cevap şeklinde bir bölüm yoktu.Sadece G.K.’nin telefonunda çıkan içeriklerden dolayı yaptığı açıklamayı “İDDİA” olarak verdik. Haber gittikten sonra soruşturmayı yürüten jandarmadan, sorular sorulmadığı G.K.’nin böyle bir ifadesinin olmadığının açıklamasını alınca haberi yaından kaldırdık. Haberi, bir kişi üzerinden koca bir kurumu karalamak, din düşmanlığı yürütülmesini esefle kınıyorum.”

- Advertisment -