Ana SayfaHaberlerİmamoğlu’na “Ya Kanal ya İstanbul” incelemesi

İmamoğlu’na “Ya Kanal ya İstanbul” incelemesi

T.C. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği, İBB’nin Kanal İstanbul afişleriyle ilgili olarak, “İdarenin bütünlüğü ilkesine ve devlet politikasına kamu kaynağı kullanılarak muhalefet edilmesinin mümkün olmadığı” gerekçesiyle Ekrem İmamoğlu hakkında inceleme başlattı. İzmir valiliği de Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanlarına deprem hakkında konuşma yasağı getirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, konuk olduğu Fox TV’de yayımlanan Çalar Saat programında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Kanal İstanbul’a muhalefet ettiği gerekçesiyle inceleme başlatıldığını duyurdu.

Konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından bir açıklama yapan İBB Sözcüsü Murat Ongun, Meral Akşener’i doğruladı:

“T.C. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında ‘Ya Kanal Ya İstanbul’, ‘Kanal İstanbul’a Kimin İhtiyacı Var’ afişleri ile ilgili olarak inceleme başlatıldığı tebliğ edilmiştir.

“Bu inceleme kapsamında afişlerin Anayasa’nın 104., 123. ve 127. maddelerinde belirtilen ‘İdarenin bütünlüğü ilkesine ve devlet politikasına kamu kaynağı kullanılarak muhalefet edilmesinin mümkün olmadığı’ iddialarıyla yazılı ifadesinin 7 gün içinde verilmesi istenilmiştir.”

İzmir Valiliğinden Tunç Soyer’e: “Deprem hakkında konuşma!”

Bu arada iktidarın muhalif belediye başkanlarına karşı yasakçı tavrına bir başka örnek de İzmir’de yaşandı.
Gazeteci Alişer Delek’in sosyal medya hesabından paylaştığı, 23 Ekim 2020 tarihli İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Yıldız imzasıyla yayımlanan “Afet ve Acil Durumlarda Kamuoyunun Bilgilendirilmesi” başlıklı yazıda, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve diğer ilçe belediye başkanlarından depremle ilgili açıklama yapmamalarının istendiği ortaya çıktı.
İçişleri Bakanlığı Afet Acil Durum Müdürlüğü’nden gelen talimatı paylaşan Vali Yardımcısının yazısında şöyle deniyor:

“…afet bölgesinde krizi iletişiminin daha sağlıklı yürütülebilmesi açısından açıklamaların valiliklerimiz tarafından yapılmasını, belediye başkanlarımız, muhtarlarımız ve diğer kamu görevlilerimiz tarafımdan basın yayın organlarına açıklama yapılmaması hususunu bildirmiştir” Yazı “Söz konusu yukarıda belirtilen hususlara dikkat edilmesini herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini önemle arz /rica ederim.”

- Advertisment -