Ana SayfaHaberlerİnce: ‘Mavi Vatanı kavrayamayanlarla yolumu ayırıyorum’

İnce: ‘Mavi Vatanı kavrayamayanlarla yolumu ayırıyorum’

Muharrem İnce bugün CHP’den istifa edeceğini açıkladı ve yolunu kimlerle ayırdığının bir listesini verdi: “ABD’den demokrasi dilenenler, Atatürk diyemeyenler, sahte CHP’liler, FETÖ'cüleri ve Sorosçuları koruyanlar, Mavi Vatan'ı kavrayamayanlar…”

4 Eylül 2020’de Sivas’ta ‘Bin Günde Memleket Hareketi’ni başlatan eski Yalova milletvekili ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, partisi CHP’den istifa etti.

Ankara’daki ofisinin önünde açıklamalarda bulunan Muharrem İnce, “Parti içindeki demokrasiyi yok edip ülkeye demokrasi vaat edersen kimse sana inanmaz. Kendi partisinin evlatlarını kucaklayamayanlar, bütün toplumu kucaklayamaz” diyerek CHP’nin kendisi için artık sadece ‘tabela’ olduğunu söyledi.

Cumhur İttifakı için “Bulunacağımız son yer” diyen İnce’nin konuşmasından öne çıkan satırlar şöyle:

“Erdoğan istifa etsin”

“Muhalefet iktidara meydan okuyamıyor. Çünkü bu iktidar muhalefetten, bu muhalefet de iktidardan çok memnun. Toplumu karpuz gibi ikiye böldüler. Erdoğan, dolarla nasıl mücadele edeceğini söylüyordu, bugün doların halini görüyoruz. Muhalefetin söyleyemediğini ben söylüyorum, Erdoğan istifa etsin. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğim dedi. Ne oldu, bu 3Y katlandı. Hatta 4Y oldu, yüzsüzlüğü de ekleyelim. Biz Türkiye’ye bir fırsat olacağız. Bizim yaptığımız her işte vicdan olacak.”

İnce kimlerle yolunu ayırdı?

İnce, konuşmasında yolunu kimlerle ayırdığının bir listesini de verdi:

“ABD’den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum, ‘Atatürk’ diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum. Bu yönetimle yollarımı ayırıyorum. 50 yıl CHP’ye küfredip bugün sahte CHP’li olanlarla yolumu ayırıyorum. FETÖ’cüleri, Sorosçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum. Mavi Vatan’ı kavrayamayanlarla yolumu ayırıyorum. ‘Türkiye maalesef Azerbaycan’a yardım etti’ diyenlerle yolumu ayırıyorum. Bu arkadaşlardan ayrılıyorum.”

İstifa bugün gerekçe hafta içi

“Bizim işimizin olmayacağı tek yer Cumhur İttifakı’dır. Partimizin ismi, logosu her şeyi hazır. Her şeyimiz tamam. Bize yakışır bir şekilde açıklayacağız. Bugün CHP’den istifa edeceğim. Gerekçesini de hafta içi yazılı olarak göndereceğim.”

CHP tarafından cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday gösterilmişti

2002-2015 arasında yapılan tüm genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yalova milletvekili olarak meclise giren İnce, iki dönem CHP Grup Başkanvekilliği görevini sürdürmüş, 2018’deki Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP tarafından aday gösterilmişti.

- Advertisment -