Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu Instagram’a yapılan uyarılara rağmen gerekli adımları atmadıkları için erişim yasağı getirdiklerini söylemiş ve “Kuralları ve toplumsal hassasiyetleri dikkate almadıkları takdirde biz de müdahale ederiz” diye konuşmuştu.
Instagram yetkilileriyle görüşeceğini açıklayan Uraloğlu, yaptığı yeni paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinilecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz.”
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.