Ana SayfaHaberlerGündemInstagram ile uzlaşma sinyalleri: Bakan, META yetkilileriyle görüşüyor

Instagram ile uzlaşma sinyalleri: Bakan, META yetkilileriyle görüşüyor

Bugün 13.00’te Instagram yetkilileriyle görüşecek Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’ndan görüşme öncesi mesaj: “Bugün öğleden sonra yeniden bir araya gelinilecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu Instagram’a yapılan uyarılara rağmen gerekli adımları atmadıkları için erişim yasağı getirdiklerini söylemiş ve “Kuralları ve toplumsal hassasiyetleri dikkate almadıkları takdirde biz de müdahale ederiz” diye konuşmuştu.

Instagram yetkilileriyle görüşeceğini açıklayan Uraloğlu, yaptığı yeni paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalar karşısında erişim engeli getirdiğimiz sosyal medya platformu Instagram yetkilileri ile geçtiğimiz hafta bir görüşme yapıldı. Gerçekleştirilen görüşmede; Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyulması konusunda hassasiyetlerimiz iletildi. Bugün kendileri ile öğleden sonra yeniden bir araya gelinilecek. Taleplerimizin karşılanması hususunda gereğini yapacaklarını umuyor; olumlu gelişmelerin olmasını bekliyoruz.”

- Advertisment -