Ana SayfaHaberlerIŞİD Ayasofya kararını beğenmemiş: ‘İslami değil, meşru değil’

IŞİD Ayasofya kararını beğenmemiş: ‘İslami değil, meşru değil’

Al Monitor’deki köşesinde saldırı hazırlığındaki bir IŞİD militanının İstanbul’da gözaltına alınmasını değerlendiren gazeteci Amberin Zaman, Suriye uzmanı Eymen el-Temimi’nin görüşlerine de yer verdi.

El-Temimi, IŞİD’in örgüt bülteni Al- Naba’da yer alan bir yazıda, Ayasofya’nın camiye çevrilmesinin İslami olmayan yollarla gerçekleştiği gerekçesiyle meşru bir hareket olarak görülmediğinin yazıldığını aktardı.

Salı günü Al Monitor’de yayımlanan makaledeki ilgili bölüm şöyle:

“Suriye milisleri üzerinde çalışan İngiliz uzman Eymen el-Temimi, IŞİD’in gözünde Erdoğan ve Türk hükümetinin kâfir ve mürted olduğunu, bu yüzden onları meşru hedef olarak gördüklerini hatırlatıyor:

Eymen el-Tamimi

“‘Islam Devleti, Ayasofya’nın camiye çevrilmesiyle ilgili duruşunu Al-Naba isimli örgüt bülteninin 243’üncü sayısında özetledi. Örgüt, Ayasofya camiye çevrilirken kullanılan yöntemi meşru olarak görmüyor: İslam’ı esas almayan bir mahkemenin hükmüyle camiye çevirilmesini onaylamıyorlar. Bu gruba (IŞİD) göre esas olan, tevhidi benimsemek ve şirki terketmek… onlar için bunlar Ayasofya’yı cami olarak açmaktan daha önemli şeyler.’”

- Advertisment -