Ana SayfaHaberlerİsmail Demirbaş ilk duruşmada tahliye edildi

İsmail Demirbaş ilk duruşmada tahliye edildi

Antalya’da bir YouTube kanalına verdiği sokak röportajında hükümeti eleştirdiği için evi basılıp gözaltına alınan, serbest bırakıldıktan sonra verdiği ikinci röportajında da hükümeti eleştirince tutuklanan İsmail Demirbaş ilk duruşmada tahliye edildi. Demirbaş’ın avukatlığını DEVA Antalya İl Başkanı yaptı.

Antalya’da bir YouTube kanalı için kendisine uzatılan mikrofonda hükümeti eleştiren 49 yaşındaki İsmail Demirbaş’ın evi bu röportajın yayımlanmasının ardından polisler tarafından basılmıştı. Polis ekiplerinin evinde yaptığı aramadan sonra İsmail Demirbaş gözaltına alınmıştı.

İkinci gözaltı

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Demirbaş, yaptığı açıklamada “Ülkemin geldiği duruma üzülüyorum. Ben bildiklerimi söylemeye devam edeceğim” demişti.

Demirbaş, başka bir Youtube kanalına da benzer içerikte bir röportaj verince ikinci kez gözaltına alındı, hakkında ev hapsi kararı verildi. Fakat ev hapsine itiraz edince bu kez tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yargılanmasına dün (8 Aralık) Antalya Adliyesi’nde görülen ilk duruşma ile başlanan İsmail Demirbaş için tahliye kararı çıktı.

Avukatlığını DEVA İl Başkanı yaptı

Demirbaş’ın avukatlığını DEVA Partisi Antalya İl Başkanı Süleyman Akıncı yaparken, DEVA Partili 4 avukat da  duruşmayı takip edenler arasında yer aldı.

İsmail Demirbaş’ın yargılandığı davanın ikinci duruşmasının 28 Aralık’ta görüleceği açıklandı.

- Advertisment -