Anasayfa / Dış Haber / İspanya Savunma Bakanlığı: İsrail, uluslararası savunma ve güvenlik fuarında yer almayacak

İspanya Savunma Bakanlığı: İsrail, uluslararası savunma ve güvenlik fuarında yer almayacak

İspanya Savunma Bakanlığı, 2025 yılında Madrid'de yapılacak 4. Savunma ve Güvenlik Uluslararası Fuarı'na (FEINDEF) İsrailli şirketlerin katılmasına izin vermeyeceklerini bildirdi: “İspanya, Filistin ve Lübnan'da barış ve güvenliğe kendini adamıştır ve uluslararası insani hukuka saygı göstermektedir. FEINDEF buna kayıtsız kalamaz.”

Savunma Bakanlığı Devlet Sekreteri Amparo Valcarce: “FEINDEF’e, İsrail’den ya da herhangi bir İsrailli şirketten kurumsal katılım olmayacak. İspanya, Filistin ve Lübnan’da barış ve güvenliğe kendini adamıştır ve uluslararası insani hukuka saygı göstermektedir. FEINDEF buna kayıtsız kalamaz.”

İsrail’in  FEINDEF’den çıkarılması kararının arkasında, İspanyolların da olduğu uluslararası bir grubun  Batı Şeria’da bulundukları sırada İsrailli askerlerin saldırısına uğramasının da bulunduğu belirtildi.

400’den fazla firmanın katılacağı fuar, 12-14 Mayıs tarihlerinde Madrid’de düzenlenecek.

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın