İspanya’da 7 Ocak’ta gerçekleştirilen operasyonda “United S” isimli gemide 10 ton kokain ele geçirilmesinin ardından, uyuşturucunun sahibinin Türk baronu Çetin Gören olduğu iddiaları üzerine Türkiye’de de harekete geçildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.

Bu sabah saatlerinde 6 farklı şehirde belirlenen 19 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, Çetin Gören’in de aralarında bulunduğu şüpheliler yakalandı. Operasyonda Çetin Gören dışında Engin Çavuş, Mesut Yalçın, Ahmad Almassri, Semra Almassri, Mehmet Bülent Aymen ve Fares Diab gözaltına alındı.

Malvarlıklarına el kondu
Operasyonun ardından da Çetin Gören, Ahmed Almassri ve Unıted Shipping Gemi Acentalığı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin (Kamer Shipping) taşınır ve taşınmaz tüm malvarlıklarına, şirket ve ortaklık paylarına, mevduat ve yatırım hesaplarına, kripto para piyasa ve borsasında bulunan varlıklarına sulh ceza hakimliği kararıyla re’sen el kondu.
“Bataklık”tan beraat etmişti
Çetin Gören, 2020’de 67 şüphelinin gözaltına alınmasıyla başlayan, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından “Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu” dediği ve 2024 yılında yargılanan 73 sanığın da beraat ettiği Bataklık Davası’nda beraat eden sanıklardan biriydi.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.