Ana SayfaDış Haberİsrail Dışişleri Bakanı’ndan trollük: Photoshoplu foto, Türkçe tweet

İsrail Dışişleri Bakanı’ndan trollük: Photoshoplu foto, Türkçe tweet

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın photoshoplu fotosuna Türkçe yazdı: “Erdoğan, Osmanlı İmparatorluğu'nu yeniden kurmayı hayal ediyor. Atatürk’ün mirasını utandırıyorsunuz.” Dışişleri: “ İsrail hükümetinin tüm üyeleri adalet önünde mutlaka hesap vereceklerdir."

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, X sosyal medya platformunda, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili bir görsel ile birlikte Türkçe bir mesaj paylaştı.

“Gerçekle yüzleşin ve Türkiye’yi karanlık yerlere sürüklemeyi bırakın” diyen İsrailli Bakan paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Erdoğan, Osmanlı İmparatorluğu’nu yeniden kurmayı hayal ediyor. Müslüman Kardeşler’in adamı RTErdogan İsrail’i çökertmeyi, Kudüs’ü fethetmeyi ve Müslüman dünyasına liderlik etmeyi hayal ediyor. Erdoğan, sen DirilisDizisi ve KurulusDizisi dizilerini izlemeye devam et ve hayal kurmaya devam et.

İsrail haçlı seferi yapan bir imparatorluk değildir ve İsrail’in başkenti Kudüs de Konstantinopolis değildir. Kudüs sonsuza kadar Yahudi halkının başkenti olarak kalacaktır. Gerçekle yüzleşin ve Türkiye’yi karanlık yerlere sürüklemeyi bırakın – Atatürk’ün mirasını ve Türk halkını utandırıyorsunuz!”

Dışişleri Bakanlığı’ndan yanıt: 

Dışişleri Bakanlığı’nın resmi X hesabından bir cevap metni paylaşıldı.

Metnin ilk cümlesinde “İsrail Dışişleri Bakanının, Cumhurbaşkanımız’ı hedef alan paylaşımı ciddiyetsiz ve seviyesizdir” denildi.

“İsrail Hükümetinin tüm üyeleri adalet önünde mutlaka hesap vereceklerdir. Türkiye, İsrail’in Filistin halkına uyguladığı zulmü korkusuzca ve yüksek sesle dile getirmeye devam edecektir.” 

- Advertisment -