Ana SayfaDış Haberİsrail Gazze’de paten kayan kızı, Batı Şeria’da camdan bakan kızı öldürdü

İsrail Gazze’de paten kayan kızı, Batı Şeria’da camdan bakan kızı öldürdü

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırısında 9 yaşındaki kız çocuğu Esma Hamid, patenleriyle oynarken hayatını kaybetti. Batı Şeria’da ise 16 yaşındaki Lujain Musleh evinin penceresinden dışarı bakarken başından vurularak öldürüldü. Lujain’in babası: "Çatıya çıkmadı, taş fırlatmadı, silah taşımıyordu. Tek yaptığı pencereden bakmaktı. Asker gördü ve vurdu.”

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde bulunan bir apartmana düzenlediği saldırıda aralarında çocukların da olduğu siviller bombaların hedefi oldu.

Saldırıda hedef alınanların arasında olan 9 yaşındaki Esma Hamid, ayağında tekerlekli patenlerle oyun oynarken hayatını kaybetti. 

Esma Hamid ve babası

Yine İsrail ordusunun Batı Şeria’da bulunan Filistin topraklarında düzenlediği operasyonlarda 16 yaşındaki kız çocuğu Lujain Musleh, evinin camından olan bitene baktığı sırada vurularak öldürüldü.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, silahlı kişilerin askerlere ateş ettiğini ve onları “gözetleyen bir şüpheliye karşılık verildiği” söylendi.

Küçük kızın acılı babası ise “Çatıya çıkmadı, taş fırlatmadı ve silah taşımıyordu. Yaptığı tek şey pencereden bakmaktı. Asker onu gördü ve vurdu” diye konuştu.

Lujain Musleh’in cenazesi

İsrail’in son bir haftadır Batı Şeria’da düzenlediği saldırılardan 30 kişi hayatını kaybetti.

- Advertisment -