Ana SayfaDış Haberİsrail kabinesinde Türkiye tartışması: “İlişkimiz, adamın ‘git’ dediği kadının kalması gibi”; “Kadın...

İsrail kabinesinde Türkiye tartışması: “İlişkimiz, adamın ‘git’ dediği kadının kalması gibi”; “Kadın da erkeğe gitmesini söyleyebilir”

İsrail kabine toplantısında Maliye Bakanı Smotrich’in Türkiye ile ilişkileri “Bir adamın bir kadına git demesi ve kadının kalmakta ısrar etmesi gibi” diye betimlemesine Başbakan Netanyahu bozuldu: “Neden illa bir erkek için söylüyorsun? Bir kadın da erkeğe gitmesini söyleyebilir ve erkek de kalmakta ısrar edebilir.”

Bugün toplanan İsrail hükümetinin kabine toplantısında, Türkiye’nin İsrail’le ticareti sonlandırma kararına karşılık olarak ithalata gümrük vergisi uygulanması tartışıldı.

İsrailli gazeteci Michael Shemesh’in aktardığına göre, Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Türkiye ile ilişkilerin sürdürülmesinde ısrar edilmemesini savunarak “Bizim Türkiye ile ilişkimiz, bir adamın bir kadına git demesi ve kadının kalmakta ısrar etmesi gibi. Erdoğan bize gidin dedi, biz de kalmakta ısrar ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İsrail’in kadına benzetilmesinden rahatsız olan Başbakan Netanyahu ise Smotrich’e “Neden bunu illa bir erkek için söylüyorsun? Bir kadın da bir erkeğe gitmesini söyleyebilir ve erkek de kalmakta ısrar edebilir” yanıtını verdi.

- Advertisment -