İsrail ordusu, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani’yi hedef aldı. İsrail Savunma Bakanı Laricani’nin öldürüldüğünü iddia ederken İran ise henüz bu bilgiyi doğrulamadı.
İsrailli yetkililer, İsrail ordusunun Laricani’yi İran’da düzenlenen hava saldırısı ile hedef aldığını belirtti.
İsrail Genelkurmay Başkanı Eyal Zamir, Laricani’nin hedef alındığını ima eden konuşmasında “Gece boyunca, saldırıların önemli noktaların imha edilmesinde başarılar kaydedildi” dedi.
İsrail Savunma Bakanı Yisrael Katz ise Laricani’nin İsrail ordusu saldırısında öldüğünü iddia etti.
El yazısı sosyal medya hesabından paylaşıldı
İsrail’in iddiasının ardından Laricani’nin sosyal medya hesabından bir mesaj yayımlandı.
Mesajda “İran İslam Cumhuriyeti Donanmasının kahraman şehitlerinin cenaze töreni vesilesiyle: Onların hatırası İran milletinin kalbinde sonsuza dek yaşayacak ve bu şehitlikler, silahlı kuvvetler yapısı içinde İslam Cumhuriyeti Ordusunun temellerini gelecek yıllar boyunca güçlendirecektir. Yüce Allah’tan bu değerli şehitlerimize en yüksek mertebeleri nasip etmesini niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.
Laricani, geçtiğimiz günlerde Kudüs Yürüyüşü’ne katılarak Tahran’da halkın arasında yürümüştü.
Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?
Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.
Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.