Ana SayfaHaberlerEkonomiİstanbul ve Ankara göç veriyor, İzmir göç alıyor

İstanbul ve Ankara göç veriyor, İzmir göç alıyor

Salgın kısıtlamaları ve evden çalışma modeli, Türkiye’nin iki büyük şehrinden Ege ve Akdeniz’e taşınma hareketliliğini hızlandırdı. İstanbul’dan dışarıya göç hareketi yüzde 24 arttı, Ankara’daki artış ise yüzde 87’yi buldu. İzmir ise tersine, göç alıyor. İzmir’e göç yüzde 148 arttı.

Koronavirüs salgını ile birlikte uygulamaya konan kısıtlamalar ve evden çalışma sistemi, Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşayanları sahil bölgelerine taşınmaya teşvik ediyor.

Armut.com’un evden eve nakliye şirketi RahatTasin.com, bu hareketliliği inceledi. 6 ayda bir düzenli olarak yayımlanan Türkiye Taşınma Dosyasının 1 Ocak-31 Temmuz tarihleri arasındaki verilerine göre, 2021’in 3. çeyreğinde taşınma hareketliliği, pandemi sebebiyle düşüş yaşayan 2020’nin 3. çeyreğini ilk aydan yakalamış durumda.

İzmir lider, Antalya ikinci

Sabah gazetesinden Seda Tabak’ın haberine (4 Eylül) göre pandeminin getirdiği kısıtlamalar sebebiyle geçen sene düşüş yaşayan taşınma hareketliliği bu sene yükselişe geçti. İstanbul’dan dışarıya göç hareketi bir önceki döneme göre yüzde 24 artış gösterdi, Ankara’da yüzde 87’lik artış oldu. İzmir ise geçen döneme göre yüzde 148 daha fazla göç aldı. Bu dönem Antalya’ya doğru artan göçler dikkat çekti. Antalya geçtiğimiz döneme göre yüzde 78 daha fazla göç alarak 3 büyük ilin gözdesi oldu. Antalya’dan sonra sahil kesimlerinde yer alıp da en çok göç artışı yaşayan iller Muğla, Balıkesir ve Tekirdağ. İzmir’de mavi bayraklı plaj sayılarıyla dikkat çeken Seferihisar, şehrin en çok göç alan bölgesi oldu. Seferihisar’ı Urla ve Menemen takip etti. Çeşme’ye göç beklenenden 3 kat daha fazla oldu.

- Advertisment -