Ana SayfaDış Haberİsveç Dışişleri Bakanı: Hakan Fidan, İsveç'in NATO üyeliğinin 'haftalar içinde' onaylanacağını söyledi

İsveç Dışişleri Bakanı: Hakan Fidan, İsveç’in NATO üyeliğinin ‘haftalar içinde’ onaylanacağını söyledi

NATO ülkeleri Dışişleri bakanlarının Brüksel’deki toplantısında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile görüştü. Billström görüşmeden sonra gazetecilere Fidan’ın kendisine Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğini 'birkaç hafta içinde' onaylanmasını beklediğini söylediğini aktardı.

NATO ülkeleri Dışişleri bakanlarının Brüksel’deki toplantısında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström ile görüştü. Billström görüşmeden sonra gazetecilere Fidan’ın kendisine Türkiye’nin İsveç’in NATO üyeliğini ‘birkaç hafta içinde’ onaylanmasını beklediğini söylediğini aktardı.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Artık hem Türkiye’nin hem de Macaristan’ın onayını almanın zamanı geldi ve bu, dışişleri bakanlarının verdiği açık bir mesajdı” dedi.

Billström, dün Türk mevkidaşı Hakan Fidan’la görüştüğünü söyledi:

“Onaylamanın birkaç hafta içinde gerçekleşmesini beklediğini söyledi. Ve tabii ki İsveç tarafından hiçbir şeyi olduğu gibi kabul etmiyoruz, ancak bunun tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Bu görüşmede de yeni bir şart öne sürülmedi, Türk hükümetinden yeni bir talep gelmedi, dolayısıyla biz üzerimize düşeni yerine getirilmiş olarak görüyoruz.”

İsveç bakanı ayrıca, Macaristan dışişleri bakanı Péter Szijjártó’nun, Macaristan’ın anlaşmayı onaylayan son ülke olmayacağını tekrarladığını söyledi:

“Bu, kararın Budapeşte’den ziyade Ankara’nın elinde olduğu anlamına geliyor. Açıkça söylemek gerekirse Ankara’dan beyaz duman çıktığı anda Budapeşte’den de beyaz duman çıkmasını bekliyoruz.

- Advertisment -