Ana SayfaDış HaberKadirov, 'Elon Musk'ın hediyesi' Cybertruck'a tüfek entegre etti: Ukrayna’ya karşı kullanılacak

Kadirov, ‘Elon Musk’ın hediyesi’ Cybertruck’a tüfek entegre etti: Ukrayna’ya karşı kullanılacak

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, Elon Musk'ın hediye ettiğini iddia ettiği Cybertruck'a makineli tüfek entegre ettiklerini ve aracın Ukrayna’ya karşı kullanılacağını açıkladı. Cybertruck'ın, ithalat kısıtlamalarının bulunduğu Rusya'ya nasıl ulaştığı henüz netlik kazanmadı.

Rusya’ya bağlı özerk Çeçenistan Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov, Cumartesi günü resmi Telegram kanalında yaptığı paylaşımda elektrikli araçlar üreten Tesla’nın sahibi Elon Musk’ın kendisine hediye ettiğini iddia ettiği bir Cybertruck’a makineli tüfek entegre ettiğini ve aracın Ukrayna’da devam eden Rus işgalinde kullanılacağını söyledi.

Videoda Kadirov, Çeçenistan’ın başkenti Grozni’de aracı kullanırken görüntüleniyor.

Rus yetkililer, Ukrayna’da devam etmekte olan işgali “özel askeri operasyon” olarak adlandırıyorlar.

Cybertruck’ın, ithalat kısıtlamalarının bulunduğu Rusya’ya nasıl ulaştığı henüz netlik kazanmadı. Musk da Kadirov’un bu iddiasıyla alakalı herhangi bir açıklamada henüz bulunmadı.

Cybertruck’ı üreten Tesla, Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Avrupa Birliği (AB) ve diğer Batılı ülkeler tarafından uygulanan kapsamlı yaptırımlar ve ihracat kontrolleri nedeniyle Rusya’ya elektrikli araçlarını ihraç edemiyor. Söz konusu yaptırımlar, Rusya’nın Şubat 2022’de Ukrayna’yı işgal etmesinden bu yana yürürlükte bulunuyor.

Bir düzenleme de, AB’nin Rusya’ya değeri 50.000 eurodan (1.85 milyon Türk Lirası) fazla olan otomobillerin ihraç edilmesini yasaklamakta ki bu da genellikle bu fiyat eşiğini aşan pek çok Tesla modelini etkiliyor.

Kadirov’un Telegram kanalında paylaştığı mesaj şöyle:

Saygın Elon Musk’tan bir Tesla siber kamyonu aldık. Yeni teknolojiyi test etmekten memnun oldum ve kişisel olarak buna “Siber Canavar” denmesinin tesadüf olmadığına ikna oldum. Gerçekten yenilmez ve hızlı bir hayvan. Mükemmel hız geliştiren ve engelleri aşan, manevra kabiliyeti yüksek bir araba. Çok konforlu bir araba. Bu kadar mükemmel özelliklere sahip siber kamyon, uygun koşullar altında talep göreceği Kuzeydoğu Askeri Bölge’ye yakında gönderilecek. Bu “canavarın” askerlerimize pek çok fayda sağlayacağından eminim.

Elon Musk’a en içten şükranlarımı sunuyorum! Bu elbette çağımızın en güçlü dehası ve uzmanıdır. Harika adam! Siber kamyonun güçlü bir proje olduğu ortaya çıktı. Şüphesiz dünyanın en iyi arabalarından biri! Bu arabaya kelimenin tam anlamıyla aşık oldum.

Elon, teşekkür ederim! Grozni’ye gelin, sizi en değerli konuğum olarak kabul edeceğim! Rusya Dışişleri Bakanlığımızın böyle bir geziye karşı çıkacağını düşünmüyorum. Ve tabii ki SVO’nun tamamlanmasına katkı sağlayacak yeni gelişmelerinizi de bekliyoruz.

- Advertisment -