Ana SayfaHaberlerGündemKarayılan: “DEM Parti’ye verilen merhabaya o kadar anlam yüklememek gerekiyor”

Karayılan: “DEM Parti’ye verilen merhabaya o kadar anlam yüklememek gerekiyor”

PKK liderlerinden Murat Karayılan, Bahçeli’nin DEM Partililerle Meclis’te tokalaşması hakkında konuştu: “Gündemi değiştirmek, kendileri için zemin yaratmak istediler. Dolayısıyla DEM Parti’ye verilen merhabaya o kadar anlam yüklememek, büyütmemek gerekiyor. Hatta bazı kişiler 'acaba yeni bir süreç mi başlayacak?' diyor. Böyle bir şey yoktur. Tayyip Erdoğan muhalefete ayar vermek, kendine göre dizayn etmek istiyor. Muhalefet bu oyunlara düşmemeli”

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin TBMM’de DEM Partili milletvekilleriyle tokalaşmasının ardından başlayan süreç hakkında “Kimse böyle hayaller kurmamalı” açıklaması yaptı.

Belçika merkezli PKK’ya yakın Dengê Gel radyosuna konuşan Karayılan şunları söyledi:

“10 yıl önce yola çıktıklarında esas planları, PKK’yı yenmekti”

Türk iktidarının sıkıştığı açıktır, çünkü planları başarılı olmadı. 10 yıl önce yola çıktıklarında esas planları, Kürt davasında başarılı olmak, PKK’yı yenmek, Güney Kürdistan’ı işgal etmek, Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi’ni tasfiye etmekti. Büyük masraflara rağmen başarılı olamadılar. Bu nedenle ekonomik sorunlar çoğaldı. Türkiye’de bugün açlık vardır. Onların esas meselesi budur.

“DEM Parti’ye verilen merhabaya o kadar anlam yüklememek gerekiyor”

Gündemi değiştirmek, kendileri için zemin yaratmak istediler. Dolayısıyla DEM Parti’ye verilen merhabaya o kadar anlam yüklememek, büyütmemek gerekiyor. Hatta bazı kişiler ‘acaba yeni bir süreç mi başlayacak?’ diyor. Böyle bir şey yoktur. Kimse böyle hayaller kurmamalıdır. Onlar hala her gün Kürtleri öldürüyor. Savaş var, Önder Apo üzerinde tecrit var.

“Muhalefetin bu oyunlara düşmemesi gerekiyor”

Tayyip Erdoğan muhalefete ayar vermek, kendine göre dizayn etmek istiyor. Hatta elini onların içine kadar uzatarak oynamak istiyor; tereddüde sürüklemek istiyor. Muhalefetin normalleşme türünden söylemleri ve bu minvaldeki bazı yaklaşımları da buna zemin sunuyor. Halbuki bu iktidar sıkışmış, kendini bu sıkışıklıktan kurtarmak istiyor; çabaları bu yöndedir, bunu böyle okumak gerekiyor. Muhalefetin bu oyunlara düşmemesi gerekiyor. Bu, bir oyundur.

- Advertisment -