Ana SayfaHaberlerKaşıkçı dosyasından sonra, Erdoğan da Suudi Arabistan’a gidiyor

Kaşıkçı dosyasından sonra, Erdoğan da Suudi Arabistan’a gidiyor

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın pasaport almaya gittiği Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülüp parçalara ayrılmasından sonra bozulan ilişkiler, düzelmeye başladı. Gazeteci Ragıp Soylu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Perşembe günü Suudi Arabistan’ı ziyaret edeceğini yazdı.

2 Ekim 2018’de evlenmek için gittiği İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürülen Washington Post gazetesini yazarı Suudi Arabistan vatandaşı Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi ile ilgili görülen dava 20 gün önce Suudi Arabistan’a devredilmişti. Suudi istihbarat servisinde çalışan ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman’ın ölüm emrini verdiği iddia edilen davada yargılanan 26 kişinin dosyasının sürpriz bir kararla devredilmesi yurtta ve dünyada tepkiyle karşılaşmıştı.

İki yıldan fazla İstanbul’da görülen dava, mahkemenin talebi ve Adalet Bakanlığı’nın olumlu görüş bildirmesi üzerine Suudi Arabistan’a devredildi. Tepkilere neden olan karar sonrası, iki ülke arasında cinayet sonrasında bozulan ilişkilerin yeniden düzeltilmesi için Suudi Arabistan’ın talebiyle dava dosyasının devredilmesi sonrasında Erdoğan uzun aradan sonra ilk kez bu ülkeye ziyarette bulunacak.

 Erdoğan daha önce delilleri vermeyeceğiz demişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’da 2018’de Kudüs Konferansı’nda Kaşıkçı davasıyla ilgili yaptığı konuşmada;  “Suudi Arabistan delilleri almak istedi. Verelim de sonra bunları yok mu edeceksiniz? Bunlar milleti enayi sanıyor. Bu millet hesabı sormasını bilir.”

- Advertisment -