Ana SayfaHaberlerKasım Gülpınar, AK Parti’ye dönmesindeki engeli açıkladı: “Bir yayında ‘kesinlikle geçmem’ demişim”

Kasım Gülpınar, AK Parti’ye dönmesindeki engeli açıkladı: “Bir yayında ‘kesinlikle geçmem’ demişim”

Yerel seçimden önce AK Parti’den istifa edip, YRP’den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Kasım Gülpınar, partisinden istifa etti. Gülpınar, AK Parti’ye dönüp dönmeyeceğiyle ilgili şöyle konuştu: “‘Kesinlikle belediye başkanı olmam’ derdim, büyük konuşurdum. Büyük konuşmanın zararını gördük. Bir canlı yayında ‘Kesinlikle geçmem’ demişim. Bağlayıcı olmuş benim için. O günün şartlarında söylemişiz.” Seçimden önce Gülpınar’ı destekleyerek AK Parti’den istifa edip YRP’ye katılan Şanlıurfa’dan birçok yerel siyasetçi şimdi de YRP’den istifa etmeye başladı.

Yerel seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığından ve MKYK üyeliği yaptığı AK Parti’den istifa ederek, Yeniden Refah Partisi’nden aday olduğu Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanan Kasım Gülpınar, partisinden istifa etti.

2011-2023 yılları arasında 4 dönem Şanlıurfa’dan milletvekilliği de yaptığı AK Parti’ye döneceği iddia edilen Gülpınar, dün (2 Eylül) yaptığı istifa açıklamasında “Bağımsız olarak devam etme kararı aldım” demişti.

Gülpınar, Halk TV’den İsmail Saymaz’a verdiği mülakatta “AK Parti’ye dönüş”le ilgili soruya, “Büyük konuşmak istemiyorum. Bir canlı yayında ‘Kesinlikle geçmem’ demişim. Bunun üstüne geçmek ne kadar uygun olur, sizin takdirinize bırakıyorum” diye cevap verdi.

Röportajın ilgili bölümü şöyle:

AK Parti’ye kapıyı kapatmıyorsunuz.

Ben hep “Kesinlikle belediye başkanı olmam. Kimse bu teklifle gelmesin, böyle bir ihtimal yok” derdim, büyük konuşurdum. Büyük konuşmanın zararını gördük. Bugün burada oturuyoruz. Büyük konuşmak istemiyorum. Ben bir canlı yayında “Kesinlikle geçmem” demişim. Bunun üstüne geçmek ne kadar uygun olur, sizin takdirinize bırakıyorum.

Bu söz bağlayıcı oldu yani.

Bağlayıcı olmuş benim için. O günün şartlarında söylemişiz.

Peki, o sözü söylemeseydiniz…

Tabi ki daha kolay olurdu. Ama millet Kasım Gülpınar’ı niye sevdi, niye takdir etti? “Sözünde duran adam, güvenilir adam…” (diye)

Anladığım kadarıyla zaman bırakmak istiyorsunuz.

Belki çok uzun bir zaman olur. Ve böyle gider.

Gülpınar için AK Parti’den istifa edenler YRP’den de istifa etti

Gülpınar’ın yerel seçim öncesinde YRP’den adaylığını açıklamasının ardından Şanlıurfa’da AK Parti teşkilatlarında görev yapan birçok kişi, sosyal medya hesaplarından Gülpınar’ı desteklediklerini açıklamış ve partilerinden istifa edip YRP’ye katıldıklarını duyurmuştu.

Şimdi de aynı isimlerden bazıları yine Gülpınar’a destek açıklayarak, YRP’den istifa ettiklerini duyurdu.

Önceki ve sonraki paylaşımlar:

- Advertisment -