Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu: Veziri vererek şahı kurtaramazsınız

Kılıçdaroğlu: Veziri vererek şahı kurtaramazsınız

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu CHP Genel Merkezi’nde Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. Görüşmenin ardından basının karşısına çıkan iki lider Berat Albayrak’ın gizemli istifasını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu: Ekonominin esas sorumlusu Erdoğan. Veziri vererek şahı kurtaramazsınız.

SP lideri Karamollaoğlu: “Müspet ama garip bir gelişme. Sayın Cumhurbaşkanının bu konuda hiçbir değerlendirmede bulunmaması dikkat çekiyor. İnşallah hayırlı olur. Belki de ekonomide yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır.

“Bundan sonra politikaların oluşmasında Berat Albayrak’ın etkisi olmayacak. Bu değişiklikten dolayı o yüzden ümitvar bir tavır içine girdim. Çünkü perişan ettiler ekonomiyi.”  

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “Üzgün olduğumu ifade etmek isterim. Türkiye’nin içinde olduğu şartları hepimiz çok iyi biliyoruz. Ekonomik olarak sıkıntılarımız herkesin evinde görülebiliyor. Böyle bir tabloda bir bakanın böyle istifası cumhuriyetimizde bir ilk. Devlet kriziyle karşı karşıyız.

“Açıklama yapılmıyor, neden? Toplum bilgilendirilmiyor, neden? İstifa kabul edildi mi, edilmedi mi? İstifa eden neden çıkıp düşüncelerini ifade etmiyor?

“Türkiye Cumhuriyeti bir aile şirketi mi? Bir ticari işletme mi? Türkiye Cumhuriyeti bir aile şirketi tarafından mı yönetiliyor?

“Berat Bey istifa etmiş. Niye istifa etti. Sorumluluğu var mı? Yok efendim. Erdoğan ben sorumluyum dememiş miydi?

“Türkiye yönetilmiyor, savruluyor.”

 “Ekonominin esas sorumlusu Erdoğan. Veziri vererek şahı kurtaramazsınız.”

- Advertisment -