Ana SayfaHaberlerKılıçdaroğlu: ‘Yargının olmadığı yerde devlet organize suç örgütüne dönüşür’

Kılıçdaroğlu: ‘Yargının olmadığı yerde devlet organize suç örgütüne dönüşür’

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, beraberindeki heyetle birlikte CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret etti. CHP Genel Merkezi'ndeki görüşmenin ardından iki genel başkan bir basın açıklaması düzenledi. Ana başlık, Alaattin Çakıcı'nın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tehditleriydi. Öncesinde CHP Çakıcı hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kılıçdaroğlu: “Yargının olmadığı yerde devlet organize suç örgütüne dönüşür”

Çakıcı’nın tehditleri hakkında değerlendirmesi sorulan Kemal Kılıçdaroğlu, “Nasıl bir değerlendirme yapayım” ifadeleri ile başlayan cevabında şu ifadelere yer verdi:

“Erdoğan’ı eleştiriyorum Bahçeli cevap veriyor. Bahçeli’yi eleştiriyorum yeraltı dünyasından birisi cevap veriyor. Nasıl bir hale geldik. Yargının olmadığı yerde devlet bir süre sonra organize suç devleti haline gelir.

“Bana cevap verecek olan Sayın Bahçeli ya da arkadaşlarıdır. Aralarındaki ilişki ne onu bilmiyoruz ama ciddiye alınacak bir olay değil. Bizim ruhumuzu oluşturan temel öge Kuvayi Milliye’dir. Çakalların bulunduğu yerde hiç kimse bize bir şey söyleyemez.”

Ahmet Davutoğlu ise bu tehditlere sessiz kalan iktidarı eleştirerek “Hiçbir siyasi parti lideri tehdit edilemez” dedi.

İki parti liderinin açıklamalarında dikkat çeken diğer vurgu ise güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş üzerineydi.

Kemal Kılıçdaroğlu konuyla ilgili olarak, “Az önce sayın genel başkan arkadaşlarıyla beraber güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili yaptığı çalışmayı bütün siyasi partilere vereceğini söyledi. Bu ülkenin yeni bir anayasaya ihtiyacı var mı, var. Bütün bunları neyle sağlayacağız? Omurgası güçlü bir anayasa ile. Allah aşkına bu tartışmaların sebebi ne?” diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu ise “AK Parti içinde belli kutuplaşmalar var. İtişip kakışmalar, omuz atmalar var. Devlet böyle yönetilmez. Bunu kişiselleştirmeden alternatifi söylemek gerekiyor. Alternatif bundan önceki çarpık parlamenter sistem değildir. Yargıyı yürütmenin emrine vermiş çarpık bir yapıydı. Bu gelen de çarpık bir başkanlık sistemi“ ifadelerini kullandı.

- Advertisment -