Ana SayfaHaberlerDünyaKırgız muhalifler hapishane basıp eski başkan Atambayev'i kaçırdı!

Kırgız muhalifler hapishane basıp eski başkan Atambayev’i kaçırdı!

Kırgızistan'da öfkeli muhalifler dün gece sokakla dökülüp Başkanlık Sarayı'nı ateşe verirken, bir başka flaş haber geldi. Göstericiler Ulusal Güvenlik Komitesi binasını da basıp buradaki hücrede bir yıldır hapis tutulan eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'i serbest bıraktı.

Binaya, kapısını kırarak giren göstericiler, güvenlik görevlileri ile Atambayev’in serbest bırakılması için tehdit-pazarlık etti ve sonra bir arabaya bindirerek bölgeden ayrıldı.

Hapisten zorla çıkarılanlar arasında Atambayev’in bazı yakın çalışma arkadaşlarının da olduğu haber veriliyor.

Kırgızistan’da eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, suç örgütü lideri Aziz Batukayev’in serbest bırakılmasından sorumlu tutularak 23 Haziran’da 11 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Atambayev’in tüm mal varlığına el konuldu ve verilen devlet ödüllerinin de geri alınması kararlaştırılmıştı.

Atambayev ve destekçilerinin hakkında “iktidarı ele geçirme teşebbüsü”, “güvenlik temsilcisini tehdit etmek”, “savcının işine engel olmak”, “rehin tutmak”, “kitlesel olay çıkarmak”, “cinayet”, “cinayete teşebbüs”, “tehdit”, “ruhsatsız silah bulundurmak” ve “silaha el koymak veya çalmak” suçlardan yargı süreci devam ediyor.

KAYNAK:Turkrus.com/ Sputnik

- Advertisment -