Ana SayfaHaberlerKKTC medyası: ‘Ankara reklam ekibi gönderdi, seçimlere müdahale ediyor’

KKTC medyası: ‘Ankara reklam ekibi gönderdi, seçimlere müdahale ediyor’

KKTC medyasında ilginç iddia: Türkiye Kıbrıs’taki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine müdahale ediyor. Özgür Gazete, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Mustafa Akıncı’ya karşı Türkiye’nin desteklediği Başbakan Ersin Tatar’la Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın basın danışmanı ve bir grup reklamcının bir oteldeki buluşmalarının fotoğraflarını yayımladı. Gazeteye göre 20 kişilik ekip bir aydır Kıbrıs’ta.

“İşte müdahalenin fotoğrafları” başlığıyla çıkan haberdeki iddia şöyle:

“TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Basın Danışmanı Ali Genç’in liderliğindeki, yaklaşık 20 kişilik AKP reklam ekibi, Tatar ve ekibiyle her gece Lord’s Palas’da buluşuyor. Ülkenin kaderini etkileyecek toplantılar, gizli saklı otel odasında yapılıyor.”

Habere göre reklam ekibi bir aydır Kıbrıs’ta ve Başbakan Tatar’la yakın çalışıyor:

“UBP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı, Başbakan Ersin Tatar’ın seçim çalışmalarını yürütmek için görevlendirilen heyet, Girne’de Lord’s Palace Hotel’de konaklıyor. Ülkeye yaklaşık 1 ay önce giriş yaptıkları öğrenilen 20 kişilik ekip, her gece Tatar ve ekibi ile görüşüyor. Tatar ve ekibi, TC Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın Basın Danışmanı Ali Genç ve heyeti ile her gece geç saatlerde, kaldıkları otelde bir araya geliyor. Günün raporunu alan heyet, ertesi gün sahada nasıl bir çalışma yapılacağına dair önceden belirlenen rotayı da Tatar ve ekibine veriyor.”

Gazete ayrıca Ersin Tatar’ın Cumhurbaşkanlarını bir araya getirecek televizyon tartışması öncesinde elinde tuttuğu turuncu klasörün, AK Parti’nin reklam ekibi olduğu iddia edilen kişilerce hazırlanan dosyaları içerdiğini de öne sürdü.

Akıncı ve Denktaş da benzer bir iddiayı dile getirmişti

Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, geçtiğimiz ay Euronews’e verdiği röportajda 11 Ekimde düzenlenecek seçimlere müdahale imasında bulunmuştu:

“Buradaki bazı makamlar tarafından seçimlere taraf olma gayreti var, onlar kendilerini çok iyi biliyorlar. Bunun son derece yanlış bir şey olduğunu adaylık başvurumu yaptığım günden ilan ediyorum ve bundan uzak durulmalıdır, Kıbrıs Türk halkı bunu benimsemez, hazmetmez.”

Cumhurbaşkanı adaylarından Serdar Denktaş da geçtiğimiz günlerde Independent Türkçe’ye verdiği söyleşide “Türkiye’nin seçimlere müdahalesi”ne dair bir soruya şu cevabı vermişti:

“Türkiye’nin değil, Ankara’nın evet. Bu yaşananı yok kabul etmek hepimiz için ayıptır. Bu maalesef var. Maalesef diyorum…”

- Advertisment -