Ana SayfaHaberlerKobani’nin Kızları yayımlandı, sıra Clinton’ların şirketinin TV dizisinde

Kobani’nin Kızları yayımlandı, sıra Clinton’ların şirketinin TV dizisinde

Türkiye-ABD arasında yeni bir hararet kaynağı teşkil etmeye aday Kobani’nin Kızları adlı TV dizisinin kitabı ABD’de Penguen Press tarafından yayımlandı.

Tam adı “Kobani’nin Kızları: İsyan, Cesaret ve Adaletin Hikâyesi” olan ve Penguen Press tarafından yayımlanan kitabın yazarı, aynı zamanda ABD Dış İlişkiler Konseyi’nde (CFR) kadın ve dış politika üst düzey görevlisi olan Gayle Tzemach Lemmon.

Lemmon, hikâyesini anlattığı kadınları şöyle tanımlıyor: “IŞİD, ideolojisinin tam merkezine kadınlara boyun eğdirmeyi, köleleştirmeyi ve mal gibi alıp satmayı yerleştirdi. Kadınları köleleştiren erkekler, kadınların özgürlüğünü ve eşitliğini vaat eden kadınlarla karşı karşıya geldi.”

Rudaw’da bugün (18 Şubat) yer alan bir habere göre Lemmon, kitabı yazmasını sağlayan şeyin, Kobani’de hayatını kaybeden kadın bir savaşçının hikâyesi olduğunu söyledi.

Haberde, ayrıca ABD’li ünlü oyuncu ve Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie’nin de, “Bu kitap, IŞİD’e karşı mücadelede başı çeken kadınların sıradışı ve mütevazı hikâyesi” dediği yer aldı.  

Clinton’ların şirketi TV yayın hakkını satın aldı

Geçtiğimiz haftalarda Hollywood Reporter adlı haber sitesi, Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ile kızı Chelsea Clinton’ın prodüksiyon şirketinin, yakında yayımlanacak kitabın televizyon dizisi haklarını satın aldığını duyurmuştu.

Haberde, Hillary Clinton’in, kitapta anlatılan öyküyü “dünyanın her yerinden izleyicilere sunmaktan daha heyecan verici bir şey olamaz” değerlendirmesini yaptığı da yer almıştı.

Türk basınının tepkisi

Clintonlar’ın TV dizisi 26 Ocak’ta Anadolu Ajansı’nın geçtiği haberle duyurulmuş, haberin gazetelerin internet sitelerindeki sunumu, dizinin Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde yeni bir hararet kaynağı oluşturacağını göstermişti.

Bazı başlıklar şöyleydi:

“ABD’de Clinton ailesi PKK’ya dizi çekecek!”, “Clinton ailesi katil PKK’ya dizi çekecek!”, “Clinton ailesi terör örgütü YPG/PKK’ya dizi çekecek”, “Büyük skandal! Clintonlar terör örgütü PKK’ya dizi çekecek”, “Clinton çifti terör örgütü YPG/PKK’ya dizi çekecek”, “ABD’de Hillary Clinton’ın kızından YPG/PKK’ya skandal destek: Teröristlerin dizisini çekecek.”

- Advertisment -