Ana SayfaHaberlerDünyaKoç mezunlarına “Boyun eğme” diyen Çipras’a tepkiler: “Boyun eğme ama yıllık 1...

Koç mezunlarına “Boyun eğme” diyen Çipras’a tepkiler: “Boyun eğme ama yıllık 1 milyon TL öde…”

Koç Üniversitesi mezuniyet töreninde konuşan eski Yunanistan Başbakanı sosyalist Çipras, konuşmasını Türkçe “Boyun eğme” diyerek bitirdi. Konuşmayı gören Çipras’ın eski seçmenleri onu “hain” olmakla suçlarken, Türkler ise Türkiye’nin en pahalı üniversitelerinden birinde konuşan Çipras hakkında espriler yaptı: "’İşçiler ayaklanırsa sakın onların taleplerine boyun eğmeyin’ diye sesleniyor olsa gerek”, “Bu konuşma için inşallah para almıştır, kapitalizme bi miktar zarar vermiş olurdu”, “Solun woke’a dönüşümü”.

Yunanistan’ın eski başbakanı ve sosyalist Syriza’nın eski lideri Alexis Çipras, Koç Üniversitesi’nin mezuniyet törenine konuşmacı olarak katıldı. 

Çipras konuşmasını Türkçe bir şekilde “Boyun eğme” diyerek tamamladı.

Çipras’ın, Türkiye’nin en pahalı üniversitelerinden birinde konuşmacı olmasına Türkiye’deki ve Yunanistan’daki komünistlerden tepkiler geldi. Bazı eleştiriler de Çipras’ın Yunan olması üzerinden yapıldı.

Yunanistanlıların tepkilerinden bazıları şöyle:

“Koç, Mitsotakislerin pastayı paylaştığı Kurtarma Fonu’ndan en büyük payı alan kişi. Çipras, Dora aracılığıyla Kathimerini’ye gidiyor. Koç’tan diploma (fahri doktora) alıyor ve bir Türk ona paranın gücünü gösteriyor.”

“Binbir türlü yolla kendini aklamaya çalışıyorsun, küstah yaratık! Vakıflar, konuşmalar (bedelsiz değil) Clinton gibi oldun, gülünç insan. REZİL HAİN, birilerinin kuklası. Ne kadar uğraşırsan uğraş, her zaman küçük kalacaksın. Hadi Fransızca öğren de birlikte gülelim, gülünç tip, KÜSTAH.”

“Ben, eğer kendi partimden sandalyeleri çalanları konferansıma davet etsem ve aynı zamanda seçmenlerim tarafından kesin bir şekilde yapılan kınamaları göz ardı etsem, başı dik dolaşmaktan utanırdım. Bunu şimdiye kadar sana destek veren biri olarak söylüyorum.”

“Türkiye’de tutkuyla desteklediğiniz özel üniversiteye diploma dağıtmakla meşgul olduğunuzu biliyorum ama aynı zamanda Stefanos Kasselakis’in çağrısına da cevap verir misiniz?”

“Başkan, özel bir üniversitede fahri profesör mü? Dora ve Mareva’nın yakın arkadaşları olan şirket mi? Büyük faul.”

“Yani Türk iş insanı Koc’un, Aleksis Tsipras’ın Yunan politik sahnesine dönüşünü finanse edenler arasında olabileceğini söylüyor musunuz? Sonuçta, bir şirketi Yunanistan’da Mitsotakis aracılığıyla kurtarma fonundan çok para alıyor. Türk yatırımları Yunanistan’da= Türk etkisi.”

Serbestiyet’in gündeme getirdiği videoyu gören Türklerin kimi “Yunan” birini alkışlayan Koç mezunlarına tepki gösterirken, çoğu kişi ise esprili yorumlar yaptı:

“Bu adam gırtlak gırtlağa birçok cephede egemenlik mücadelesi verdiğimiz Yunanistan’ın eski başbakanı”

“’Boyun eğme’ derken, ‘işçiler olur da ayaklanırsa sakın onların taleplerine boyun eğmeyin’ diye burjuvalara sesleniyor olsa gerek”

“Boyun eğme ama yıllık 1 milyon ₺ öde…”

“Bu konuşma için inşallah para almıştır, kapitalizme bi miktar zarar vermiş olurdu”

“Çipras’ın artık herhangi bir sosyalistliği kalmadı”

“Günümüz sosyalisti burjuvanın elinde birer konuşan oyuncağa dönüştü”

“Gezi’de Almanlar da aynı şekilde Türkçe manşet atmışlardı: Boyun eğme”

“Bunlar 10/10 kapitalist hareketler…”

“Cübbeli ahmet odtü sosyoloji mezuniyet töreni konuşması”

- Advertisment -