Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu içerisinden belirlenecek 5 milletvekilinin Öcalan ile görüşmek üzere İmralı’ya gönderileceği ve hazırlıkların başladığı bildirildi. Görüşmenin, çözüm sürecinin yeniden başlatılması, PKK’nin fesih süreci, silah bırakma adımları ve SDG’nin akıbeti ve durumu üzerine yoğunlaşacağı belirtiliyor.
Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) gündeme getirdiği, Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşmesi önerisinin hayata geçirileceği öne sürüldü.
Sözcü’nün haberine göre, komisyon üyesi 5 milletvekilinden oluşacak bir heyet İmralı Adası’na gidecek.
MHP’den “komisyon Öcalan ile görüşsün” çağrısı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, geçtiğimiz günlerde TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a çağrıda bulunarak, “Terör örgütü kurucusu Abdullah Öcalan’ın beyanlarını almak üzere, zamanlaması ve yöntemi iyi düşünülerek Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu içerisinden 3-4 kişiyi seçmesi bir zaaf oluşturmayacaktır” ifadelerini kullanmıştı.
5 milletvekili hazırlık yapıyor
Yıldız’ın çağrısının ardından, Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’ndan seçilecek en fazla 5 milletvekilinin Abdullah Öcalan ile görüşmesi için hazırlıklar yapılıyor.
İddiaya göre, bu görüşmede olası yeni bir çözüm süreci, PKK’nin silah bırakma ve fesih süreci, ayrıca Suriye’deki durum gündeme alınacak.
Komisyonda 51 milletvekili var
Meclis’te kurulan Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nda toplam 51 milletvekili bulunuyor. Dağılım ise şöyle:
- 22 AK Parti,
- 11 CHP,
- 5 DEM Parti,
- 4 MHP,
- 3 Yeniyol grubu,
- Grupları bulunmayan partilerden bağımsız milletvekilleri.
Bu yapının içinden belirlenecek 5 milletvekili, “İmralı heyeti” olarak sürece dahil olacak.