Anasayfa / Gündem / “Konser” soruşturması: Mansur Yavaş, ABB’de 2 yöneticiyi geçici olarak görevden aldı

“Konser” soruşturması: Mansur Yavaş, ABB’de 2 yöneticiyi geçici olarak görevden aldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde devam eden konser soruşturması kapsamında Mansur Yavaş, 2 yöneticiyi soruşturma sonuçlanıncaya kadar görevden aldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından düzenlenen konserlerle ilgili soruşturmada ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanı Haluk Erdemir ve Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Koordinatörü Hacı Ali Bozkurt’u geçici olarak görevden aldığı bildirildi. 

Yavaş belediye bünyesinde konser harcamalarına yönelik yürütülen idari soruşturma tamamlanıncaya kadar geçici süreyle görevden aldı.Ebru Gündeş konserine 69 milyon lira ödeme yapıldığı yönündeki iddialar sonrası Mansur Yavaş’ın talimatıyla teftiş başlatıldığı duyurulmuştu. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da 13 Kasım 2024’de konserler hakkında inceleme başlattığını açıklamıştı.Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen halk konserlerinde Ebru Gündeş’in 69 milyon lira, Mor ve Ötesi’nin 71 milyon lira, Mert Demir’in 10 milyon lira, Candan Erçetin ve Murda’nın ise 80 milyon lira aldığı iddia edilmişti.

Yazıyı beğendiysen, patronumuz olur musun?

Evet, çok ciddi bir teklif bu. Patronumuz yok. Sahibimiz kar amacı gütmeyen bir dernek. Bizi okuyorsan, memnunsan ve devam etmesini istiyorsan, artık boş olan patron koltuğuna geçmen lazım.

Serbestiyet; Türkiye'nin gri alanı. Siyah ve beyazlar içinde bu gri alanı korumalıyız. Herkese bir gün gri alanlar lazım olur.

Bu Sayfayı Paylaşın